Verwijderen van borsthaar

Man met borsthaar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik gebruikte onlangs spray voor het verwijderen van borsthaar. Ongelukkig genoeg maakte ik er een zootje van: nu staat er op sommige plaatsen wl en op andere gn haar. Ik wil mijn borsthaar terug en ik zou willen weten hoelang dit zal duren.
 
Ik wil een zwembroek dragen in de zomer en ik wil geen borst die op sommige plaatsen behaard en op andere kaal is. Ik ben wel bang dat mijn borst er lang zo zal uitzien, help me alsjeblief.
 
Op de verpakking van de spray stond dat je op het haar moest spuiten, het product dan 4 minuten moest laten inwerken en daarna met een vochtig doekje het haar kon wegnemen. Wel, ik heb dit geprobeerd, zonder succes. Ik hoop dat je me kunt helpen.

 
Antwoord: Het merk dat je gebruikt hebt is een befaamd product, maar het zal vermoedelijk zo zijn dat je haar de neiging heeft om dikker te zijn dan dat van de meeste gebruikers van dit type product.
 
Vaak moet je bij dikker haar het product langer laten inwerken en moet je de behandeling meerdere keren toepassen voor volledige ontharing. Dit kan dan weer problematisch zijn als er bij het gebruik van dit product overgevoeligheid van de huid optreedt.
 
Als je huid niet overgevoelig reageert, doe het product er dan opnieuw op en laat het 2 minuten extra inwerken voor je het probeert weg te vegen. Als het haar nog niet volledig meekomt, doe het product er dan nog eens op en wacht nogmaals 2 3 minuten en probeer het dan opnieuw weg te vegen.
 
Je kan het haar ook helpen voor te bereiden op de ontharing door op voorhand een hete douche te nemen en het product op het haar te doen terwijl lichaam en haar nog warm aanvoelen. De hete douche zal de haren verzachten en ervoor zorgen dat ze het product beter absorberen.
 
Wat het terug groeien betreft: het haargroeitempo varieert van persoon tot persoon, maar je zou nieuwe haartjes moeten beginnen zien groeien binnen de twee weken. Het goede nieuws is dat lichaamshaar genetisch bepaald is om enkel tot op een bepaalde lengte te groeien, dus zullen de nieuwe haartjes de rest van het haar inhalen en tegen dat het zomer wordt, zou je een torso moeten hebben die er normaal uitziet.
 
Als je niet verder onthaart en je ziet geen nieuwe haartjes na drie weken, surf dan eens naar de website van de makers van het product; contacteer hen en leg hen je situatie uit.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Ongewenste haargroei