Kapsel voor een bloemenmeisje

Bloemenmeisjes
Foto: Elena Pomogaeva/Shutterstock
Vraag: Ik heb een dochtertje van 9 dat in een huwelijk moet voorgaan. Zij is het bloemenmeisje (bruidsmeisje). Ze heeft lang haar. Wat zou ik met haar haar doen? Ze moet ook een kroontje dragen.
 
Antwoord: Over het algemeen is het gewoonlijk het best om met de bruid te praten: wat denkt zij over alle kapsels op haar dag? Zo is ze zeker dat niemand met hetzelfde kapsel als het hare (of misschien zelfs een mooier) zal naar het feest komen en zo de aandacht van haar zou afleiden.
 
Als de bruid zich echter géén zorgen maakt over het kapsel van jouw dochter in vergelijking met het hare, dan heb je hier een simpel ideetje dat makkelijk is en mooi oogt. Gebruik simpelweg sponsen rollers om wat krul toe te voegen aan het haar van je dochtertje.
 
Je kan het haar de avond voordien rollen met behulp van styling mousse en aangezien het sponsen rollers zijn, zal je dochter comfortabel kunnen slapen. ’s Morgens neem je dan de rollers uit het haar en kam je de krullen voorzichtig uit om ze te verdelen en te verzachten.
 
Vlecht het haar vervolgens in een losse Franse vlecht. De krullen zullen het kapsel toegevoegde textuur en belang geven. Je kan aan elke kant twee à drie lokken los laten hangen om de gelaatstrekken te accentueren en stoppen met de vlecht ter hoogte van de nek en de rest van het haar in losse krullen laten naar beneden hangen. Maak de vlecht vast met een elastieken bandje en versier verder met lintjes en bloemen.
 
De gekrulde vlecht zorgt niet alleen voor een aangenaam kapsel, maar zal ook een ideale basis vormen om het kroontje stevig te bevestigen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels voor kinderen