Marineblauwe blazer

Marineblauwe blazer
Foto: Getty Images/Canva
Vraag: Ik heb voor mezelf een marineblauwe blazer gekocht. Wat zijn de beste kleuren qua blouses, coltruien en pantalons om ermee te combineren? Ik weet dat een witte blouse en jeansbroek wel oké zijn, maar zijn er nog andere opties?
 
Antwoord: Blauwe blazers zijn ideaal voor de garderobe, want ze zijn op zichzelf een pseudoneutraal artikel.
 
Ze kunnen – zoals u weet – gecombineerd worden met een jeans en witte bloes of coltrui, maar eveneens met elke pastelkleurige blouse en andere neutrale pantalon, zoals kaki of beenkleur, camel, ecru en zelfs wit (dit laatste is een erg traditionele elegante-casual en ietwat nautische look).
 
Het enige wat u echter moet weten, is dat marine en zwart niet goed combineren. Het eindresultaat ziet er gewoonlijk uit alsof iemand een pak verkeerd combineerde. Probeer een evenwicht te behouden door lichter gekleurde pantalons en rokjes en bloesjes in zachte kleuren te gebruiken om de zaken flatterend te houden.
 
De uitzondering hierop is de combinatie van een marine jasje en marine blouse met een taankleurige of kaki pantalon, wat goed werkt en een elegante, professionele look oplevert zonder al te chic te zijn.
 
Combinaties met een blauwe blazer - Coltrui en zijden blouse
Afbeelding: AI-illustratie
©Kapsels.net
 
Zie ook: Jeans combineren