Spoeling met azijn en fijner haar

Azijn
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo, ik zou willen weten wat de oorzaak van volgend probleem mogelijk zou kunnen zijn: mijn haartextuur lijkt fijner te zijn geworden. Mijn haar valt niet uit en breekt niet af, maar de lokken zelf zijn fijner geworden. Ik vraag me af of dit iets te maken heeft met hoofdhuidproblemen.
 
Ik heb al zo lang ik me kan herinneren last van verschrikkelijke roos/schilferige hoofdhuid. Ik kan echt niet zeggen of mijn haar gezonder en beter hanteerbaar geworden is of net slapper.
 
Mijn broer had ook al last van dunner wordend haar wanneer hij Nioxin antiroosshampoo gebruikte en hij loste dit op door een verdikkende shampoo te gebruiken. Ikzelf begon met azijnspoelingen en ik vraag me af of dit misschien de oorzaak kan zijn (alhoewel dit mijn hoofdhuid helpt). Ik zou advies echt erg op prijs stellen!

 
Antwoord: Wel, het frequent gebruik van een azijnspoeling zou dit effect kunnen hebben op het haar. Aangezien azijn een zuur is, kan het de alkaliteit in het haar verlagen en dit kan resulteren in het samentrekken van de schubbenlaag (cuticula). Wanneer de schubbenlaag samentrekt, lijkt het haar te krimpen en ziet het er gladder en glanzender uit en lijkt het ook fijner van textuur.
 
Het feit dat u zegt dat uw haar niet uitvalt of afbreekt, doet me geloven dat het niet slapper geworden is, enkel compacter. Slapper wordend haar zou leiden tot meer breuk en merkbare tekenen van beschadiging. Het strakker worden van de cuticula maakt het haar eigenlijk net resistenter tegen potentiŽle beschadiging.
 
Maar wanneer u niet blij bent met de textuur van uw haar, dan zou u moeten overwegen om uw haar minder frequent te spoelen met azijn. Aangezien de reden van het gebruik van azijn uw roosprobleem is, moet u misschien een antiroosshampoo toevoegen aan uw haarverzorgingsroutine. Vervang gewoon elke derde shampoobeurt of zo door de antiroosshampoo en verminder uw azijnspoelingen met de helft.
 
Misschien moet u wat spelen met de schemaís, maar u zou moeten in staat zijn om een evenwicht te vinden tussen de noden van uw hoofdhuid en het dikker en voller houden van uw haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Anti-roos behandeling op grootmoeders wijze