Anticonceptiepil en haarverlies

Vrouw die de pil neemt
Foto: Image Point Fr/Shutterstock
Vraag: Hebt u ooit al gehoord over het feit dat de anticonceptiepil haarverlies kan veroorzaken? Ik gebruik sinds enkele weken een nieuw soort pil en nu heb ik last van abnormaal haarverlies.
 
Antwoord: Ja, ik heb al gehoord van sommige vrouwen dat ze veranderingen in hun haar ervaren, met inbegrip van haarverlies, wanneer ze de pil nemen.
 
Aangezien de anticonceptiepil een behandeling is op basis van hormonen, kan die logischerwijze een effect hebben op het lichaam, naast het verhinderen van zwangerschap. De hormonen in het lichaam vervullen allen een dubbele taak op talloze manieren.
 
Maar dit is een onderwerp dat duidelijk valt onder de noemer “medisch”, dus los van de commentaren die ik hoorde in verband met het probleem dat u beschrijft, is mijn enige advies naar u toe om zo snel mogelijk met uw dokter te praten over uw specifieke haarverlies.
 
Die zal de verschillende opties met u moeten bespreken en u kunnen zeggen of uw haarverlies rechtstreeks in verband staat met de pil en niet komt door een combinatie van andere factoren samen met de pil.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Anticonceptiepil en snellere haargroei