U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Afslankende haarsnit

Afslankend kapsel

Vraag: Welke haarsnit slankt af? Ik heb overgewicht en een rond gezicht en mijn haar is steil en komt net tot onder de schouders. Een vriendin vertelde me dat ik er slanker zou kunnen uitzien met de juiste haarsnit. Moet ik mijn haar kort laten knippen of zelfs nog langer laten groeien voor een afslankend effect?
 
Antwoord: De basisregels voor het creŽren van een kapsel voor een rond gezicht (of een zwaar gezicht) draaien allemaal om het leggen van een verticale klemtoon om het ronde te veranderen in ovaal. Dit betekent dat het haar volume bovenaan en mogelijk lengte onderaan moet hebben, maar minimaal (of toch beduidend minder) volume mag vertonen aan de zijkanten van het hoofd.
 
Dit zou kunnen betekenen een kort kapsel met volume langs de bovenkant van het hoofd en opgeknipte laagjes langs de zijkanten (misschien met verlengde omtreklengtes). Het zou ook kunnen betekenen een gelaagd kapsel met de bovenste laagjes met volume en een lichte buiging inwaarts langs de zijkanten en onderkant om het haar dichter tegen hoofd en gezicht te doen liggen.
 
Of het zou een meer klassiek warrig kapsel kunnen zijn met hoog volume bovenaan en gevederde laagjes die lichtjes naar buiten steken langs de zijkanten.
 
De specifieke kapsels kunnen variŽren zoveel als de creativiteit van uw kapper dit toelaat. Denk er gewoon aan dat u horizontale accenten vermijdt en dan zou het resultaat moeten bevredigend zijn.
 
©Kapsels.net
Foto: Ranta Images/Shutterstock.com
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact