Kapsels voor de Afrikaanse man

Het haar van een Afrikaanse jongeman
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Vraag: Ik ben een 16-jarige jongen met zwarte huidskleur en typisch Afrikaans haar. Ik vroeg me af of er andere kapsels bestaan naast al het klassieke gedoe, want voor het eerst in mijn leven geeft mijn moeder mij de toestemming om met mijn haar te doen wat ik wil.
 
Zijn er zaken waar ik moet op letten als ik mijn haar laat ons zeggen relax of iets dergelijks ermee doe?

 
Antwoord: Wel, proficiat met de toestemming om “te doen wat je wil”. Ik weet uit eigen ervaring dat de eerste keer dat je je eigen beslissingen mag nemen in verband met je haar heel belangrijk is in het leven van een jongeman.
 
Wat de opties betreft die je hebt met Afrikaans haar, is mijn aanbeveling om in magazines en op websites te kijken om de kapsels te vinden die je leuk vindt. Verzamel deze afbeeldingen, neem ze mee naar je plaatselijk kapsalon en bespreek wat er nodig zal zijn om deze look bij jezelf te creëren. Wat kapsels betreft is een afbeelding véél méér waard dan duizend woorden.
 
Wat speciale waarschuwingen enz… betreft bij het zorg dragen voor je haar tijdens verschillende processen, kan ik je het volgende aanraden: kies voor een kapper met ervaring en waarbij je je goed voelt. Als je kiest voor een gevlochten kapsel, maak dan dat men je haar niet té strak gaat vlechten, want zo riskeer je haarverlies en afbreken door de spanning.
 
En als je kiest om je haar te laten relaxen, denk er dan aan dat de chemicaliën je haar poreuzer zullen maken en dat je haar extra (dagelijkse) conditioning en bescherming zal nodig hebben bij het stylen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar vragen & antwoorden