Gevlochten wrong

Haar dat werd opgestoken in een gevlochten wrong
 
Er zijn veel redenen waarom iemand voor een ander kapsel zou kunnen kiezen. Misschien zit je voor de spiegel om jezelf mooi te maken voor een uitstapje, maar kun je eenvoudig niet besluiten welk kapsel, dat je niet al honderd keer gedragen hebt, je ditmaal kan dragen.
 
Je wilt iets anders en het moet ook gemakkelijk en snel te maken zijn. Ik heb hier een speels kapsel dat geschikt is voor een avondje uit in een club of voor een diner. We noemen het de gevlochten wrong.
 
Het kapsel is gebaseerd op een knot of wrong op de kruin, opgebouwd uit eenvoudige vlechttechnieken. Het kapsel is erg eenvoudig te maken en kan zelfs binnen enkele minuten worden gedaan.
 
Wat je nodig hebt:
 
• Klitvrije elastiekjes
 
• Verschillende maten haarspelden
 
• Een sprayflesje met een leave-in conditioner of een verstevigende spray.
 
Het maken van het kapsel:
 
Dit is een van de weinige opgestoken kapsels die op pas gewassen haar kan worden gedaan, maar dit is niet per se noodzakelijk. Als je werkt met ongewassen en droog haar, besproei het dan lichtjes met water zodat het haar nauwelijks vochtig is. Kam het haar uit totdat het glad en volledig klitvrij is.
 
Begin met stylen door het hoofdhaar in vier secties te verdelen (zie diagram). De verticale en horizontale scheidingen die worden gemaakt om het haar op te delen, moeten elkaar kruisen bij de kruin. Zorg ervoor dat je elke individuele sectie apart vastzet vlakbij het kruispunt van de scheidingen voordat je begint met vlechten voor de allereerste keer, maar je bent natuurlijk vrij om in de toekomst direct met het vlechten te beginnen als je dat gemakkelijker vindt.
 
Zodra je de secties hebt vastgezet, begin je elke sectie in te vlechten in een standaardvlecht met drie strengen. Het is erg belangrijk om tijdens het vlechten dicht bij en in de richting van de kruin en het kruispunt van de scheidingen te werken. Het resultaat zal bestaan uit vier vlechten die heel dicht bij elkaar rond de kruin liggen, precies zoals de bedoeling is.
 
Bij het maken van de voorste twee vlechten ga je door met vlechten zover als je kunt, terwijl je ervoor zorgt dat de vlecht soepel blijft. Bij de onderste twee vlechten kun je, als een optie, 7,5 tot 10 cm van het haar aan het einde van de vlecht vrij laten hangen om dit te gebruiken voor extra stylingmogelijkheden. Als je dit niet wilt, ga dan verder met vlechten zoals bij de voorste twee vlechten.
 
Hoe haar opsteken met een gevlochten wrong
 
Zodra de vlechten klaar zijn, gaan we hiermee een wrong maken. Technisch gezien is het meer een knot, maar het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde. Om de uitleg zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we in ons diagram de vlechten voorzien van de letters "A" tot en met "D", waarbij we linksboven beginnen. Om de wrong te maken, beginnen we met vlecht "A" en wikkelen die met de klok mee rond de basis van vlecht "B".
 
Vervolgens gaan we met de rest van de vlecht diagonaal naar vlecht "C" en wikkelen de vlecht nu tegen de wijzers van de klok in rond de basis van vlecht "C". Veranker de vlecht op zijn plaats met schuifspelden. Steek tenslotte het uiteinde van de vlecht onder zichzelf weg en zet ook dit vast met een schuifspeldje.
 
Nu gaan we verder met vlecht "B" en doen hiermee hetzelfde, maar in tegengestelde richting, waarbij we de vlecht tegen de wijzers van de klok in rond de basis van vlecht "A" wikkelen, diagonaal naar vlecht "D" gaan en de vlecht nu met de klok mee rond de basis van vlecht "D" wikkelen. Veranker ook nu weer de vlecht op zijn plaats met schuifspelden, steek tenslotte het uiteinde van de vlecht onder zichzelf weg en zet dit vast met een schuifspeldje.
 
Met de twee onderste vlechten ("C" en "D") gaan we iets anders te werk. We nemen de twee vlechten in onze beide handen, kruisen ze over elkaar en onder elkaar door om zo een halve knot te vormen. Wikkel de vlechten nu rond de basis van de andere vlecht ("C" rond "D" en "D" rond "C") en steek de uiteinden naar onderen weg in het midden van de vier vlechten.
 
Wanneer je hebt besloten gebruik te maken van de extra optie om een deel van het haar van deze vlechten vrij te laten hangen, dan kun je precies hetzelfde doen als wij bij onze demonstratie deden, en de elastiekjes eenvoudig onder de gehele wrong in het midden wegsteken, waarbij we de losse haren naar buiten laten uitsteken.
 
Deze haarlokken kunnen natuurlijk vallen, maar je kunt ze ook krullen met een krultang of glad maken met behulp van een beetje haarlak en een stijltang, zodat ze bewust wat rommelig aan beide zijden van het hoofd uitsteken. Het is aan jou om te beslissen hoe je dit kapsel wilt afmaken. Hier zijn nog wat tips om je creativiteit verder te stimuleren:
 
• Probeer eens wat lint aan het haar toe te voegen voor je met het vlechten begint. Dit zal meer detail aan de uiteindelijke wrong geven en een feestelijk tintje toevoegen.
 
• Gebruik een haarnetje met parels of kralen die je over de uiteindelijke wrong plaatst om deze te accentueren.
 
• Steek kleine bloemen of takjes gipskruid in de wrong.
 
• Probeer eens hangende oorbellen met steekhaakjes als ornamentjes in de wrong te bevestigen, of misschien een gouden of zilveren ketting of parelsnoertje die op of rond de wrong gedrapeerd wordt.
 
Het uiteindelijke kapsel kan er, afhankelijk van de gebruikte accenten, uniek, gedurfd en stijlvol uitzien. Toen we dit kapsel voor de demonstratie maakten, bespraken we de mogelijkheid om het geschikt te maken voor een jonge vrouw op een bruiloftsreceptie, waarbij kleine roosjes en gipskruid aan de knot zouden worden toegevoegd.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér ideetjes voor lang haar