Gevlochten wrong

haar opgestoken in een gevlochten wrong
 
Er bestaan veel redenen waarom iemand voor een ander kapsel zou kunnen kiezen. Misschien zit je voor de spiegel om jezelf mooi te maken voor een uitstapje, maar kun je eenvoudig niet besluiten welk kapsel, dat je niet al honderd keer gedragen hebt, je dit maal op jezelf zult toepassen.
 
Je wilt iets anders en het moet ook gemakkelijk en snel te maken zijn. Ik heb hier een speels kapsel dat geschikt is voor een avondje naar een dancing of bij een diner. We noemen het de gevlochten wrong.
 
Het kapsel is gebaseerd op een knot of wrong bij de kruin die opgebouwd is uit eenvoudige vlechttechnieken. Het kapsel is erg eenvoudig te maken en kan zelfs in enkele minuten uitgevoerd worden.
 
Wat je nodig hebt:
 
• Klitvrije elastiekjes
 
• Verschillende maten schuifspelden
 
• Een spuitflesje met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden of een versteviger.
 
Het maken van het kapsel:
 
Dit is een van de weinige opgestoken kapsels die op zojuist gewassen haar uitgevoerd kan worden, maar dit is niet persé noodzakelijk. Wanneer je werkt met ongewassen en droog haar, besproei het dan zodanig met water zodat het haar nauwelijks vochtig is. Kam het haar uit tot het soepel en geheel klitvrij is.
 
Begin met het stylen door het hoofdhaar in vier secties te verdelen (zie diagram). De verticale en horizontale scheidingen die gemaakt worden om het haar op te delen moeten elkaar kruisen bij de kruin. Zorg er voor dat je elke individuele sectie apart vastzet vlak bij de kruising van de scheidingen alvorens je voor de allereerste keer met het vlechten begint, maar je bent er natuurlijk vrij in om in de toekomst gewoon met het vlechten te beginnen wanneer je dit gemakkelijker vindt.
 
Zodra je de secties hebt vastgezet, begin je elke sectie in een standaard vlecht van drie strengen in te vlechten. Het is hierbij erg belangrijk om met het vlechten vlakbij en in de richting van de kruin en het kruispunt van de scheidingen te werken. Het resultaat zal bestaan uit vier vlechten die heel dicht bij elkaar rond de kruin liggen, wat ook precies de bedoeling is.
 
Bij het maken van de voorste twee vlechten ga je door met vlechten zover als je kunt, waarbij je er voor zorgt dat de vlecht soepel blijft. Bij de onderste twee vlechten kun je, als een optie, 7,5 tot 10 cm van het haar aan het eind van de vlecht vrij laten hangen om dit te gebruiken als extra styling mogelijkheid. Wil je dit niet, dan ga je door met vlechten zoals bij de voorste twee vlechten.
 
Hoe haar opsteken met een gevlochten wrong
 
Zodra de vlechten klaar zijn, gaan we hiermee een wrong maken. Technisch gezien is het meer een knot, maar het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde. Om de uitleg zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we in ons diagram de vlechten voorzien van de letters "A" tot en met "D", waarbij we links boven beginnen. Om de wrong te maken, beginnen we met vlecht "A" en wikkelen die kloksgewijs rond de basis van vlecht "B".
 
Vervolgens gaan we met de rest van de vlecht diagonaal naar vlecht "C" en wikkelen de vlecht nu tegen de wijzers van de klok in rond de basis van vlecht "C". Veranker de vlecht al doende op zijn plaats met schuifspelden. Steek tenslotte het uiteinde van de vlecht onder zichzelf weg en zet ook dit vast met een schuifspeldje.
 
Nu gaan we verder met vlecht "B" en doen hiermee hetzelfde, maar in tegengestelde richting, waarbij we de vlecht tegen de wijzers van de klok in rond de basis van vlecht "A" wikkelen, diagonaal naar vlecht "D" gaan en de vlecht nu kloksgewijs rond de basis van vlecht "D" wikkelen. Veranker ook nu weer de vlecht al doende op zijn plaats met schuifspelden, steek tenslotte het uiteinde van de vlecht onder zichzelf weg en zet dit vast met een schuifspeldje.
 
Met de twee onderste vlechten ("C" en "D") gaan we iets anders te werk. We nemen de twee vlechten in onze beide handen, kruisen ze over elkaar en onder elkaar door om zo een halve knot te vormen. Wikkel de vlechten nu rond de basis van de andere vlecht ("C" rond "D" en "D" rond "C") en steek de uiteinden naar onderen weg in het midden van de vier vlechten.
 
Wanneer je hebt besloten gebruik te maken van de extra optie om een deel van het haar van deze vlechten vrij te laten hangen, dan kun je precies hetzelfde doen als wij bij onze demonstratie deden, en de elastiekjes eenvoudig onder de gehele wrong in het midden wegsteken, waarbij we de losse haren naar buiten laten uitsteken.
 
Deze strengen haar kunnen op natuurlijke wijze vallen, maar kunnen natuurlijk ook gekruld worden met behulp van een krultang of na een verneveling met haarspray met behulp van een straightener en strak en glad gemaakt worden, waardoor ze bewust wat piekerig aan beide zijden van het hoofd uitsteken. Het is aan jou welk besluit je neemt om dit kapsel af te maken. Ter ondersteuning volgen hieronder nog wat tips om je creatieve geest verder los te maken:
 
• Probeer eens wat lint aan het haar toe te voegen voor je met het vlechten begint. Dit zal meer detail aan de uiteindelijke wrong geven en tegelijk bijdragen aan een feestelijk tintje.
 
• Gebruik een haarnetje met parels of kralen die je over de uiteindelijke wrong plaatst om deze te accentueren.
 
• Steek kleine bloemen of takjes gipskruid in de wrong.
 
• Probeer eens hangende oorbellen met steekhaakjes als kleine ornamentjes in de wrong toe te passen, of
misschien een gouden of zilveren ketting of parelsnoertje die op of rond de wrong gedrapeerd wordt.
 
Het uiteindelijke kapsel kan er, afhankelijk van de toegepaste accenten, vreemdsoortig, gedurfd en stijlvol uitzien. Toen wij dit kapsel voor de demonstratie maakten, bespraken wij de mogelijkheid dit kapsel geschikt te maken voor een jonge vrouw bij een huwelijksreceptie, waarbij het kapsel dan opgesierd zou worden met kleine roosjes en gipskruid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér ideetjes voor lang haar