U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Opsteekkapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Een comfortabel opgestoken kapsel

Een stijl perfect voor vrouwen met een gevoelige hoofdhuid

opgestoken kapsel opgestoken kapsel opgestoken kapsel opgestoken kapsel
 
opgestoken kapsel opgestoken kapsel
(Klik om te vergroten)

We kennen allemaal wel iemand die gevoelig op het hoofd is. Mijn moeder omschreef dit altijd als een "gevoelig persoontje". We hebben het dan over die klant of die bekende die, hoe voorzichtig je ook werkt met je kam of borstel, bij de minste beweging van de kam of borstel al klaagt, piept, steunt en wegdraait.
 
ZoŽn gevoelige persoon heeft een afkeer van vlechten (ze doen pijn omdat ze zo strak zitten), zal nooit stil zitten bij het indoen van krulspelden of rollers (want ook de rollers en klemmetjes of spelden doen pijn), vergelijkt een bezoek aan de kapper met een bezoek aan de tandarts en is er van overtuigd dat het maken van een opgestoken kapsel alleen maar dient om iemand te kwellen. Ironisch genoeg houden juist de als gevoelig bekend staande personen het meest van lang haar, dat veel meer werk nodig heeft om het er verzorgd uit te laten zien.
 
Om het leed te verzachten heb ik besloten nu een opgestoken kapsel te maken dat geschikt is voor vrouwen met een gevoelige hoofdhuid. Door geruime toepassing van ontklittingsspray en serum om het haar zacht en glad te maken, kan dit kapsel heel gemakkelijk gemaakt worden en zal comfortabel genoeg zijn voor de meest gevoelige mensen, zodat zij het zonder probleem kunnen dragen. Dit is mogelijk omdat een hulpmiddel als basis voor de styling gebruikt wordt, waarop het haar wordt vastgezet.
 
De belangrijkste reden waarom dit kapsel comfortabeler is om te dragen ligt in het feit dat nu gebruik gemaakt wordt van een styling hulpmiddel dat als basis zal dienen voor het vastzetten van de rest van het kapsel in plaats van dit te doen op het eigen haar van de persoon zoals gewoonlijk gebeurt.
 
De manier waarop we nu het haar gaan opsteken is vooral gemakkelijk met haar dat voorbij de schouders komt.
 
Benodigde hulpmiddelen:
 
   •  Borstels met breed uit elkaar staande tanden en natuurharen borstels (voor het
      zacht maken van het haar en de final touch)
   •  Puntkam
   •  Kleine en grote schuifspelden
   •  Een uittrekbare haarkam (zie tweede foto boven)
   •  Een klitvrij elastiekje
 
Het maken van het kapsel
 
We beginnen dit kapsel met droog en ongewassen haar dat glad geborsteld is om het klitvrij te maken. Benevel het haar lichtjes met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden of met een ontklittingsspray, neem het haar bij elkaar en maak een paardenstaart hoog bovenop de kruin. Zorg ervoor dat het haar glad is en zet het vast met een klitvrij elastiekje.
 
Zodra het haar is vastgezet, plaats je de uittrekbare haarkam rond de basis van de paardenstaart door de puntjes zorgvuldig in een cirkelvorm in het haar te schuiven en vervolgens de ring te sluiten. De kam moet zo geplaatst worden, zodat de doorsnee van de cirkel ongeveer 15 cm bedraagt. Zet de kam vast met behulp van grote schuifspelden, maar plaats ze met de geribbelde kant naar beneden en dwars op de richting waarin het haar gekamd is. Zodra de kam geplaatst is, verwijder je het elastiek weer uit het haar en laat het haar de ruimte binnen de uittrekbare kam opvullen.
 
Volgende pagina
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact