Geweven knot kapsel

Hoe een geweven knot kapsel maken
 
Hier laten we een opgestoken kapsel zien dat zowel bijzonder als leuk is en gemaakt is op een eenvoudige Franse gedraaide basis (wrong). Om het kapsel interessanter te maken, werden kleine segmenten haar vanaf de haarlijn aan de voorzijde over het hoofd heen gedraaid en geknoopt om de impressie van een net te geven.
 
Het kapsel is op zichzelf al erg leuk, maar kan aangepast worden om meer te passen bij een geklede gelegenheid door het plaatsen van met juwelen bezette haarspelden bij de knopen of daar waar twee strengen haar elkaar kruisen.
 
Dit is een kapsel dat gemakkelijk te maken is en aangepast kan worden door de geweven patronen naar behoefte te veranderen. Hieronder volgen de basisinstructies voor het maken van dit kapsel (en de stappen die wij bij onze demonstratie gevolgd hebben).
 
Benodigde hulpmiddelen
 
   •  Grote en kleine schuifspelden
 
   •  Klitvrije elastiekjes
 
   •  Een puntkam of style kam
 
   •  Kleine clips (om te gebruiken op het haar dat niet direct verwerkt zal worden)
 
Kapsel met een knot maken
 
Hoe maken we dit kapsel?
 
Ten eerste, zoals we altijd doen, beginnen we dit kapsel met schoon maar ongewassen haar. Het is belangrijk dat het haar niet heel recent gewassen is, omdat het wassen en het gebruik van de conditioner het haar te zijdeachtig maakt, en zijdeachtig haar is erg moeilijk om mee te werken in een opgestoken kapsel. Maar als de noodzaak er toch is om met zojuist gewassen haar te werken, dan kun je het volgende doen.
 
In onze demonstratie was het nodig het haar van het oefenhoofd te wassen omdat het voor het stylen van diverse kapsels was gebruikt. Om dit oefenhoofd voor te bereiden op deze demonstratie, pasten we styling gel toe op het natte haar en droogden het haar met een fhn. Toen het haar droog was, benevelden we het lichtjes met een haarspray waarbij we het haar in dunne secties verdeelden om er zeker van te zijn dat al het haar behandeld was. We lieten vervolgens de haarspray drogen en borstelden het haar uit. Tenslotte gebruikten we een straightener om het haar steil te maken. Nu waren we klaar met de voorbereiding voor onze demonstratie.
 
Om dit kapsel te maken, namen we langs de haarlijn aan de voorzijde, van oor tot oor, kleine vierkante secties haar van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm apart en elke sectie werd tijdelijk vast gezet met en klitvrij elastiekje en vervolgens werden de strengen samengenomen en naar voren en uit de weg met een clip vastgezet zodat wij konden beginnen aan de basis van het kapsel. Het is belangrijk met het maken deze secties om een even aantal secties te hebben.
 
De volgende stap bestond uit het apart nemen van een grote cirkelvormige sectie. We begonnen hiervoor aan de scheiding van de achterkant van de zojuist opgenomen secties en trokken het in een cirkelvorm langs het hoofd door, waarbij we ongeveer 5 tot 6 cm haar langs de neklijn vrij lieten hangen. Dit haar hebben we voorlopig in een paardenstaart vastgezet met een klitvrij elastiekje en het haar langs de neklijn hebben we met een clip vastgezet om ons verder niet bij het werken te hinderen.
 
We begonnen aan de basis door de grote middensectie met een verticale scheiding op te delen. Hierna toupeerden we het haar van beiden delen lichtjes in de richting van de scheiding door 10 tot 12 korte kambewegingen te maken vlak bij de hoofdhuid en vervolgens voegden we het haar weer bij elkaar.
 
We kamden de zichtzijde van dit haar een beetje glad en draaiden dit haar in een Franse wrong met een klein lusje aan de bovenzijde waarna we het vast staken met grote schuifspelden. De schuifspelden werden op de basis kruiselings over elkaar heen geplaatst om de wrong meer vastigheid te geven. Ook het eerder touperen van het haar draagt bij aan de stevigheid van de wrong. Alle haareinden die in het zicht bleven, werden met behulp van de achterzijde van de puntkam voorzichtig onder de wrong weggewerkt en indien nodig met een schuifspeldje vastgezet.
 
De volgende stap is het op de gewenste wijze vastzetten van het haar uit het nekgebied.
 
Bij onze demonstratie kozen we er voor om dit haar in drie secties te verdelen en ze rond de wrong te draaien. De uiteinden van de secties werden eenvoudig in de lus van de wrong gestoken (dit deden we met de linkse en middelste sectie) of onder de sectie zelf weggestoken (in het geval van de rechtse sectie). Hierna werden de secties voorzichtig glad gemaakt en lichtjes met haarspray besproeid.
 
In dit geval kun je variren met het uiteindelijke kapsel. In plaats van het verwerken van deze secties in de wrong, zou je het haargebied bijvoorbeeld ook in twee lagen kunnen verdelen en met behulp van een krultang een waterval aan pijpenkrullen kunnen maken. Een andere mogelijkheid zou zijn om door te gaan met het knoop en weef thema en ook het haargebied in de nek te verdelen in kleinere secties die dan op dezelfde manier in het geheel verwerkt worden als we met het haar van de bovenkant doen.
 
Voor welke wijze je ook kiest om het haar uit het nekgebied te verwerken, het wordt nu tijd om ons te gaan bezighouden met de knoop en weef techniek. Deze techniek is eigenlijk heel eenvoudig, maar je zult goed op alle stappen van je ontwerp moeten letten. Je neemt twee strengen haar (de kleine vierkante secties die we aan de voorzijde apart hebben gezet) en maken hier een "halve knoop" mee door links over rechts te doen en vervolgens weer onderdoor terug te doen naar de uitgangspositie. Hierbij wordt spanning op het haar gehouden en het resultaat gecentreerd zodat een losse "knoop" (of draaiing) ontstaat. De knoop wordt op zijn plaats gehouden door een klein schuifspeldje en de losse uiteinden worden tijdelijk bij elkaar, maar apart van elkaar, vastgezet met een clip.
 
Doe ditzelfde met de overige strengen zodat, wanneer je bijvoorbeeld met 12 strengen begon, er nu 6 "knopen" naast elkaar in het haar zijn. Afhankelijk van hoe je wilt dat de look er uiteindelijk uit gaat zien, ben je natuurlijk vrij hoe je precies te werk gaat. Wij gingen als volgt verder. We wisselden de stroken af door de handelingen te herhalen, maar nu met de rechtse streng van de ene knoop en de linkse streng van de knoop rechts ervan. De geheel linkse streng (aan de linkerkant van het hoofd) en de geheel rechtse streng (aan de rechterkant van het hoofd) deden in deze reeks niet mee.
 
Ook nu werden de uiteinden weer voorlopig met een clip vastgezet en werden de knopen met een schuifspeldje verankerd. De volgende reeks was weer als de eerste reeks. We gingen door met het knopen en weven tot we de kruin met de wrong bereikten. De haareinden werden voorzichtig in de lus van de wrong weggewerkt of onder de "zoom" van de wrong. Indien nodig werden ze onzichtbaar verankerd met een schuifspeldje.
 
Zodra het haar zorgvuldig is vastgezet, kunnen eventuele zichtbare schuifspeldjes bij de knopen worden verwijderd omdat ze niet meer strikt noodzakelijk zijn.
 
Het uiteindelijke kapsel is speels en toch elegant en zou ideaal zijn als prominent kapsel of geschikt zijn voor een jonge vrouw om te dragen bij een formele gelegenheid of diner dansant. Het is waarschijnlijk geen kapsel dat geschikt is voor een vrouw die de 30 is gepasseerd maar elementen uit dit model zullen zeker wel van toepassing zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over opgestoken haar