U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Opsteekkapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Geweven knot kapsel

knot knot knot

Hier laten we een opgestoken kapsel zien dat zowel bijzonder als leuk is en gemaakt is op een eenvoudige Franse gedraaide basis (wrong). Om het kapsel interessanter te maken, werden kleine segmenten haar vanaf de haarlijn aan de voorzijde over het hoofd heen gedraaid en geknoopt om de impressie van een net te geven. Het kapsel is op zichzelf al erg leuk, maar kan aangepast worden om meer te passen bij een geklede gelegenheid door het plaatsen van met juwelen bezette haarspelden bij de knopen of daar waar twee strengen haar elkaar kruisen.
 
Dit is een kapsel dat gemakkelijk te maken is en aangepast kan worden door de geweven patronen naar behoefte te veranderen. Hieronder volgen de basisinstructies voor het maken van dit kapsel (en de stappen die wij bij onze demonstratie gevolgd hebben).
 
Benodigde hulpmiddelen
 
   •  Grote en kleine schuifspelden
   •  Klitvrije elastiekjes
   •  Een puntkam of style kam
   •  Kleine clips (om te gebruiken op het haar dat niet direct verwerkt zal worden)
 
Hoe maken we dit kapsel?
 
Ten eerste, zoals we altijd doen, beginnen we dit kapsel met schoon maar ongewassen haar. Het is belangrijk dat het haar niet heel recent gewassen is, omdat het wassen en het gebruik van de conditioner het haar te zijdeachtig maakt, en zijdeachtig haar is erg moeilijk om mee te werken in een opgestoken kapsel. Maar als de noodzaak er toch is om met zojuist gewassen haar te werken, dan kun je het volgende doen.
 
In onze demonstratie was het nodig het haar van het oefenhoofd te wassen omdat het voor het stylen van diverse kapsels was gebruikt. Om dit oefenhoofd voor te bereiden op deze demonstratie, pasten we styling gel toe op het natte haar en droogden het haar met een föhn. Toen het haar droog was, benevelden we het lichtjes met een haarspray waarbij we het haar in dunne secties verdeelden om er zeker van te zijn dat al het haar behandeld was. We lieten vervolgens de haarspray drogen en borstelden het haar uit. Tenslotte gebruikten we een straightener om het haar steil te maken. Nu waren we klaar met de voorbereiding voor onze demonstratie.
 
Om dit kapsel te maken, namen we langs de haarlijn aan de voorzijde, van oor tot oor, kleine vierkante secties haar van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm apart en elke sectie werd tijdelijk vast gezet met en klitvrij elastiekje en vervolgens werden de strengen samengenomen en naar voren en uit de weg met een clip vastgezet zodat wij konden beginnen aan de basis van het kapsel. Het is belangrijk met het maken deze secties om een even aantal secties te hebben.
 
De volgende stap bestond uit het apart nemen van een grote cirkelvormige sectie. We begonnen hiervoor aan de scheiding van de achterkant van de zojuist opgenomen secties en trokken het in een cirkelvorm langs het hoofd door, waarbij we ongeveer 5 tot 6 cm haar langs de neklijn vrij lieten hangen. Dit haar hebben we voorlopig in een paardenstaart vastgezet met een klitvrij elastiekje en het haar langs de neklijn hebben we met een clip vastgezet om ons verder niet bij het werken te hinderen.
 
We begonnen aan de basis door de grote middensectie met een verticale scheiding op te delen. Hierna toupeerden we het haar van beiden delen lichtjes in de richting van de scheiding door 10 tot 12 korte kambewegingen te maken vlak bij de hoofdhuid en vervolgens voegden we het haar weer bij elkaar.
 
We kamden de zichtzijde van dit haar een beetje glad en draaiden dit haar in een Franse wrong met een klein lusje aan de bovenzijde waarna we het vast staken met grote schuifspelden. De schuifspelden werden op de basis kruiselings over elkaar heen geplaatst om de wrong meer vastigheid te geven. Ook het eerder touperen van het haar draagt bij aan de stevigheid van de wrong. Alle haareinden die in het zicht bleven, werden met behulp van de achterzijde van de puntkam voorzichtig onder de wrong weggewerkt en indien nodig met een schuifspeldje vastgezet.
 
De volgende stap is het op de gewenste wijze vastzetten van het haar uit het nekgebied.
 
Volgende pagina
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact