Geweven knot kapsel

Hoe een geweven knot kapsel maken
 
Hier laten we een opgestoken kapsel zien dat zowel bijzonder als leuk is en gemaakt is op basis van een eenvoudige Franse gedraaide basis (wrong). Om het kapsel interessanter te maken, werden kleine haarlokken vanaf de haarlijn aan de voorkant over het hoofd gedraaid en vastgezet om een netachtig effect te creren.
 
Het kapsel op zichzelf is al erg leuk, maar kan aangepast worden om beter bij een formele gelegenheid te passen door het toevoegen van met juwelen versierde haarspelden op de knopen of op de punten waar twee haarlokken elkaar kruisen.
 
Dit is een kapsel dat gemakkelijk te maken is en aangepast kan worden door de geweven patronen naar wens te veranderen. Hieronder volgen de basisinstructies voor het maken van dit kapsel (en de stappen die we tijdens onze demonstratie hebben gevolgd).
 
Benodigde hulpmiddelen
 
• Grote en kleine schuifspelden
 
• Klitvrije elastiekjes
 
• Een puntkam of stylingkam
 
• Kleine clips (om te gebruiken voor het haar dat niet direct wordt verwerkt)
 
Hoe maken we dit kapsel?
 
Ten eerste, zoals altijd, beginnen we dit kapsel met schoon maar ongewassen haar. Het is belangrijk dat het haar niet net gewassen is, omdat het wassen en het gebruik van conditioner het haar te glad maakt, en glad haar is moeilijk om mee te werken bij een opgestoken kapsel. Als je echter toch met net gewassen haar moet werken, kun je het volgende doen.
 
Voor onze demonstratie moesten we het haar van het oefenhoofd wassen omdat het gebruikt was voor het stylen van verschillende kapsels. Om het oefenhoofd voor te bereiden op deze demonstratie, brachten we stylinggel aan op nat haar en droogden we het met een fhn. Nadat het haar droog was, sprayden we het lichtjes in met haarlak, waarbij we het haar in dunne secties verdeelden om er zeker van te zijn dat al het haar behandeld was. Vervolgens lieten we de haarlak drogen en borstelden we het haar uit. Tot slot gebruikten we een stijltang om het haar steil te maken. Nu waren we klaar met de voorbereiding voor onze demonstratie.
 
Kapsel met een knot maken
 
Om dit kapsel te maken, namen we langs de haarlijn aan de voorzijde, van oor tot oor, kleine vierkante secties haar van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm en elke sectie werd tijdelijk vastgezet met een elastiekje zonder klitten. Vervolgens werden de strengen samengebracht en naar voren gebracht en uit de weg gehouden met een clip, zodat we konden beginnen aan de basis van het kapsel. Het is belangrijk om bij het maken van deze secties een even aantal secties te hebben.
 
De volgende stap bestond uit het apart nemen van een grote cirkelvormige sectie. We begonnen bij de scheiding van de achterkant van de zojuist opgenomen secties en trokken het in een cirkelvorm langs het hoofd, waarbij we ongeveer 5 tot 6 cm haar langs de neklijn vrij lieten hangen. Dit haar hebben we voorlopig vastgezet in een paardenstaart met een elastiekje zonder klitten, en het haar langs de neklijn hebben we met een clip vastgezet om niet in de weg te zitten tijdens het werken.
 
We begonnen aan de basis door de grote middensectie met een verticale scheiding op te delen. Vervolgens toupeerden we het haar van beide delen lichtjes in de richting van de scheiding door 10 tot 12 korte kamstreken te maken vlakbij de hoofdhuid, en daarna voegden we het haar weer samen.
 
We kamden de zichtzijde van dit haar een beetje glad en draaiden dit haar in een Franse wrong met een klein lusje aan de bovenzijde, waarna we het vastzetten met grote schuifspelden. De schuifspelden werden op de basis kruiselings over elkaar heen geplaatst om de wrong meer vastigheid te geven. Ook het eerder touperen van het haar draagt bij aan de stevigheid van de wrong. Alle haareinden die in het zicht bleven, werden met behulp van de achterzijde van de puntkam voorzichtig onder de wrong weggewerkt en indien nodig met een schuifspeldje vastgezet.
 
De volgende stap is om het haar in het nekgebied op de gewenste manier vast te zetten.
 
Bij onze demonstratie kozen we er voor om dit haar in drie secties te verdelen en ze rond de wrong te draaien. De uiteinden van de secties werden eenvoudig in de lus van de wrong gestoken (dit deden we met de linkse en middelste sectie) of onder de sectie zelf weggestoken (in het geval van de rechtse sectie). Daarna maakten we de secties voorzichtig glad en besproeiden ze lichtjes met haarspray.
 
In dit geval kun je variren met het uiteindelijke kapsel. In plaats van het verwerken van deze secties in de wrong, zou je het haargebied bijvoorbeeld ook in twee lagen kunnen verdelen en met behulp van een krultang een waterval aan pijpenkrullen kunnen maken. Een andere mogelijkheid zou zijn om door te gaan met het knoop- en weefthema en ook het haargebied in de nek te verdelen in kleinere secties die dan op dezelfde manier in het geheel verwerkt worden als we met het haar van de bovenkant doen.
 
Opsteekkapsel met een geweven knot
 
Voor welke methode je ook kiest om het haar uit het nekgebied te verwerken, het is nu tijd om ons te concentreren op de knoop- en weeftechniek. Deze techniek is eigenlijk heel eenvoudig, maar je moet goed letten op alle stappen van je ontwerp. Je neemt twee strengen haar (de kleine vierkante secties die we aan de voorzijde apart hebben gezet) en maakt hier een "halve knoop" mee door de linkerstreng over de rechterstreng te leggen en vervolgens weer onderdoor terug te doen naar de oorspronkelijke positie. Hierbij houd je spanning op het haar en creer je een losse "knoop" (of draaiing). De knoop wordt op zijn plaats gehouden met een kleine haarspeld en de losse uiteinden worden tijdelijk bij elkaar gehouden met een clip, maar apart van elkaar.
 
Doe hetzelfde met de overige strengen, zodat wanneer je bijvoorbeeld met 12 strengen bent begonnen, er nu 6 "knopen" naast elkaar in het haar zitten. Afhankelijk van hoe je wilt dat de uiteindelijke look eruitziet, ben je natuurlijk vrij om precies te werk te gaan. Dit is hoe we verder gingen: we wisselden de strengen af door de handelingen te herhalen, maar nu met de rechterstreng van de ene knoop en de linkerstreng van de knoop ernaast. De uiterst linkse streng (aan de linkerkant van het hoofd) en de uiterst rechtse streng (aan de rechterkant van het hoofd) deden in deze reeks niet mee.
 
Ook nu werden de uiteinden weer tijdelijk vastgezet met een clip en werden de knopen verankerd met een haarspeldje. De volgende reeks was weer als de eerste reeks. We gingen door met knopen en weven tot we de kruin met de draaiknot (wrong) bereikten. De uiteinden van het haar werden voorzichtig verborgen in de lus van de draaiknot of onder de "zoom" van de draaiknot. Indien nodig werden ze onzichtbaar vastgezet met een haarspeldje.
 
Zodra het haar zorgvuldig is vastgezet, kunnen eventuele zichtbare schuifspeldjes bij de knopen worden verwijderd, omdat ze niet langer nodig zijn.
 
Het uiteindelijke kapsel is speels en toch elegant en zou ideaal zijn als opvallend kapsel of geschikt zijn voor een jonge vrouw om te dragen bij een formele gelegenheid of een dansavond. Het is waarschijnlijk geen kapsel dat geschikt is voor een vrouw die ouder is dan 30, maar bepaalde elementen uit dit kapsel kunnen zeker van toepassing zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over opgestoken haar