Hairstyle 2010

Kapperspodium
 
Op zondag 14 en maandag 15 maart 2010 vond HAIRSTYLE 2010 plaats in Ahoy Rotterdam. Deze vijfde editie van de vakmanifestatie voor kappers in de Benelux is bezocht door maar liefst 20.093 bezoekers: 10.825 bezoekers op zondag en 9.268 bezoekers op maandag. De beurs was dit jaar kleiner in omvang, maar is er toch in geslaagd om de veelzijdigheid van de kappersmarkt te illustreren en de branche te inspireren.
 
Het bezoekersaantal is, ten opzichte van de vorige editie in Nederland, met 12 procent gedaald. Maar gezien de onrustige economische tijden en de afwezigheid van een aantal grote haarcosmetica merknamen is het een fantastisch resultaat! Dit is ook door de exposanten beaamd. De eerste reacties van de standhouders zijn uiterst positief!
 
Intiemer en persoonlijker dan in het verleden
 
124 exposanten met meer dan 250 merken presenteerden de laatste kapseltrends, productinnovaties, saloninrichtingen, kappertools en accessoires. Nieuw op de beursvloer waren minipodia tussen de stands waar exposanten knip- en stylingtechnieken presenteerden in een persoonlijke en informele sfeer. Het beursthema Get inspired, up close & personal kwam hierdoor goed tot uiting.
 
Daarnaast konden bezoekers het Art Painting Project van Wiel en Ell Essers bezichtigen. Deze schilderijencollectie is gemaakt door de grootste namen uit de kapperswereld (o.a Vidal Sassoon, Anthony Mascolo, Tony Rizzo enz.) en benadrukt eens te meer hoe creatief de kappersbranche is. De opbrengst van de verkoop van de schilderijen komt geheel ten goede aan het World Research Children Leukaemia fonds.
 
Nieuwe kapsels op de catwalk
 
Doorlopend toegankelijke catwalkshowhal groot succes
 
In de theaterhal stond een trendy catwalk van maar liefst 25m lang. Op deze catwalk werden nonstop uiteenlopende shows gegeven door nationale en internationale topkappers. De catwalk-showhal was zo goed als permanent volzet en boeide de kappers de hele dag door. Zo presenteerde Farouk Systems USA de nieuwe collectie Contradiction in een energieke show met meer dan 40 modellen! De Nederlandse Haarlijn werd getoond in een stijlvolle catwalkshow met veel aandacht voor vaktechniek en draagbare coupes voor de zomer 2010. Het Gandini team presenteerde een ultravrouwelijke en gracieuze collectie waarbij korte lichte kapsels werden afgewisseld met originele opsteekkapsels.
 
Angelo seminara, de rechterhand van haaricoon Trevor Sorbie en meervoudig award-winnaar, verblufte de zaal met zijn innovatieve benadering van het haar. Zijn coupes worden gezien als grensverleggende kunstwerken, een ware inspiratieboost voor iedere kapper! Ook Tim Hartley pakte uit met een show vol vaktechniek, kleurrijke en precieze coupes in mooie grafische lijnen. Zijn verleden als Vidal Sassoon Creative Director heeft duidelijk een stempel gedrukt op zijn huidige eigen fantasierijke creaties. En last but not least: voor het eerst hebben Balmain Hair, Make-up studio en Haute Coiffure Française de handen ineen geslagen voor een spetterende catwalkshow. De beste kappers en visagisten van Nederland hebben modellen omgetoverd van the girl next door naar fantastische glamoureuze diva's.
 
Hairfashion Award
 
Maandagmiddag vond ten slotte de Hairfashion Award 2010 plaats, de nationale metamorfosewedstrijd voor kappersleerlingen. De winnaar in de categorie metamorfose vrouwen is Nikki Luijnenburg van Gilde Opleidingen Roermond. In de categorie metamorfose mannen is de eerste plaats gegaan naar Simone de Haas en de Team Award is voor Gilde Opleidingen uit Venlo. Voor de leerlingen is het winnen van de Hairfashion Award een mooie stimulans voor hun carrière; binnen de kappersbranche worden zij hierdoor direct als professional gezien.
 
HAIRSTYLE 2010 is er opnieuw in geslaagd zich als het absolute top-event voor de kappers uit de Benelux te profileren. De vakmanifestatie heeft eens te meer de branche geïnspireerd en gemotiveerd! We kijken uit naar de volgende editie in het vernieuwde beurscomplex van Kortrijk Xpo op 27 en 28 februari 2011.