TOP HAIR - DIE MESSE Düsseldorf 2022

Het podium van de Top Hair kappersbeurs
 
TOP HAIR - DIE MESSE Düsseldorf heeft ook dit jaar op indrukwekkende wijze laten zien, dat het een toonaangevende vakbeurs voor de kappersbranche in Europa is. Op zaterdag en zondag lieten 19.000 professionals uit 30 landen zich door ongeveer 350 exposanten en merken uit de kappersindustrie inspireren en ze genoten samen van al het moois dat deze branche te bieden heeft. ‘TOP HAIR Düsseldorf wist ook deze keer haar bezoekers met de unieke combinatie van vakbeurs, shows, workshops en congres te overtuigen.
 
Dit evenement is echter niet alleen een kappersbeurs. Het is ook een grote familiereünie en een onmisbare contactbeurs. Alle deelnemers hebben de persoonlijke gesprekken en ontmoetingen enorm gemist,” aldus projectleider Hannes Niemann.
 
De beurs bood tijdens twee dagen een alomvattend overzicht op de markt van kappersbenodigdheden, professionele haarverzorging en haarcosmetica, saloninrichtingen, beroepsartikelen en dienstverlening, met een duidelijke scheiding van het ordersegment en de directe verkoop, wat door de bezoekers werd gewaardeerd.
 
Christian Schikora, directeur van TOP HAIR International GmbH, maakte de volgende balans op: “Na een pauze van meerdere lange jaren door corona, hebben we elkaar eindelijk allemaal weer kunnen ontmoeten: de kappers, de industrie, de sterren en vrienden van de branche. We hebben het persoonlijke contact enorm gemist. Deze sterke herstart was dan ook bijzonder belangrijk. Het was een signaal aan de branche om de impasse met kracht, vertrouwen en zelfbewustzijn te doorbreken. Voor alle deelnemers was TOP HAIR een inspiratie en een belangrijk signaal.”
 
Korte kapsels tijdens de Kertu Hair Professionals show
Kertu Hair Professionals - Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
“De passie en het harde werken dat we in dit evenement hebben gestopt, was de moeite waard. Bij deze bijzondere editie hebben we de besten uit de branche live op ons podium kunnen presenteren. Het podiumprogramma was van grote klasse en heeft de aanwezigen geïnspireerd. Vooral de indrukwekkende shows konden op grote bijval van de bezoekers rekenen en staan symbool voor de bijzondere spirit van onze branche. De vonk is duidelijk overgesprongen en we verheugen ons nu alweer op volgend jaar,” zegt Dr. Rebecca Kandler, hoofdredacteur en chef van de redactie van TOP HAIR International GmbH.
 
Hoogtepunten van de show:
 
De hoogtepunten van de shows waren onder meer Patrick Cameron uit Nieuw Zeeland - de koning van het opgestoken haar, de Brits hairstylist en barber-expert Josh Lamonaca, de charismatische sterrenkapper Chris Appleton, wereldkampioen Martina Acht en natuurlijk de ‘World of Color by Wella Professionals’ met James Earnshaw - Wella U.K. Digital Ambassador & British Hairdressing Awards winnaar, en het Sassoon Creative Team dat tijdens de zaterdagavondshow in actie kwam. Bijna 1.000 deelnemers wisten de aandacht van de vakbezoekers tijdens circa 75 programmaonderdelen verdeeld over internationale shows, workshops en congresbijdragen te trekken.
 
Wella Professionals kapsels op het podium van de kappersshow
Wella Professionals - Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
Kemon - Haar knippen, stylen en kleuren op de kappersbeurs
Kemon - Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
Een bijzonder hoogtepunt was de uitreiking van de TOP SALONS in vijf categorieën. Dit jaar kregen volgende teams de eer: Digital Business: Steinhoff Haardesing uit Reutlingen, Best Practice: Sabrina Poser Biosthetik Hair & Beauty uit Herford, Design: Mario Lupo Dal 1991 uit Olpe, Marketing: Von Trentini Friseure uit Wiesbaden en Key Employer: Eileen Ege Friseure uit Biberach a.d. Riß.
 
Workshops:
 
Op de workshoppodia was er een praktijkgericht programma, dat knowhow en technieken voor knippen, kleuren en styling bood. Concreet en makkelijk toepasbaar toonden de teams hun interpretaties van actuele haartrends, gaven toelichting op kapsels en verklapten hun kleurtips. De 50 workshops boden inspiratie en praktische kennis voor de dagelijkse werkzaamheden in salons.
 
Geïnspireerd door de toenemende digitalisering gebruiken steeds meer haarprofessionals de mogelijkheden van de nieuwe technologieën en communicatiemiddelen. Een centrale rol hierbij speelt het hoogwaardige TOP HAIR-congres, dat de bezoekers veel waardevolle strategieën voor hun zaak bood. Bij het congres boden sprekers strategische kennis en ondernemersinzichten op het gebied van marketing, salonmanagement, conflicthantering, persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven.
 
Kort haar met balayge van L’Oréal Professionnel
L’Oréal Professionnel Paris „French Balayage“ - Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
Statements van deelnemers:
 
James Earnshaw, Wella U.K. Digital Ambassador & British Hairdressing Awards-winnaar: “Het voelt gewoon goed om hier in Düsseldorf op de beurs TOP HAIR te zijn. Het is heerlijk om al deze gepassioneerde kappers te zien, die terug zijn gekomen om gezamenlijk te kunnen vieren waar ze van houden.”
 
Patrick Cameron: “Ik vind het geweldig om hier op TOP HAIR Düsseldorf te zijn, de voor mij belangrijkste beurs in Europa. Als ik hier optreed en aan het einde van de show een staande ovatie op het podium te krijgen, is dat voor mij een duidelijk teken dat de branche weer terug is. We hebben Covid eindelijk achter ons gelaten!”
 
Haarstijl van Patrick Cameron
Patrick Cameron - Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann
Frank Brormann, Calligraphy Cut: “Eindelijk weer mensen! Ontmoeten! Voelen! Aanraken! En dat is allemaal weer mogelijk dankzij TOP HAIR Die Messe. Ik ben heel gelukkig en trots, dat we met het merk Calligraphy Cut aanwezig konden zijn. En we hebben in zeer korte tijd geweldige contacten kunnen leggen, nieuwe klanten kunnen aantrekken en bekenden en vrienden teruggezien en opnieuw kunnen inspireren. Wij zijn happy!”
 
Dennis Machts, D. Machts Berlin: “Eindelijk weer een beurs, eindelijk weer haren in alle variaties. Het stemt mij gelukkig hier zoveel vrienden te ontmoeten en ik verheug me op mooie shows en eersteklas workshops. Het is geweldig hoe jullie dat hier met de beurs TOP HAIR hebben kunnen neerzetten.”
 
Claus Niedermayer, Barber Angels: “Het is voor ons een eer om hier te zijn. We zijn blij dat we als Barber Angels voor het eerst met een stand op TOP HAIR aanwezig zijn! We hebben al in de eerste paar uur na de opening veel nieuwe leden kunnen aantrekken. Dat is voor ons enorm waardevol en geweldig!”
 
Volgende editie:
 
De volgende TOP HAIR - DIE MESSE Düsseldorf vindt op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2023 plaats.
 
Zie ook: Awards, Wedstrijden & Expo's