The Hair Project 2022

The Hair Project - Event voor de kappersbranche
 
Op 9 en 10 oktober 2022 kunnen kappers, kapsters en allen die professioneel met haar bezig zijn kunnen elkaar na meer dan 3 jaar weer live ontmoeten op The Hair Project, hét kappersevent in Kortrijk Xpo. Het wordt een blij terugzien met de volledige kappersbranche. THE HAIR PROJECT is dé ideale ontmoetingsplaats om trends te spotten, nieuwe producten & concepten te ontdekken en in te spelen op nieuwe zakelijke opportuniteiten.
 

LET’S GET BACK TO LIVE BUSINESS

Na een hele periode zonder vakbeurs in België, kan de kappersindustrie nu weer samenkomen, ideeën uitwisselen en persoonlijke contacten leggen met zowel bestaande als nieuwe leveranciers in haarcosmetica, kapsaloninrichtingen, kappersmateriaal, accessoires, diensten enz.
 
Het exposantenaanbod is ruim met o.a Aveda, Babyliss, Bossuyt Beauty Interiors, Elleure, Equipal, Finnley’s Haircosmetics , Guy Sarlemijn , Hairco , JJ Maes , Joico , Kérastase , L’Oréal Professionnel, Mado , Matrix, Ministery of Beauty, Moose Haircare, N/O Creative Haircare, Redken, Renbow, The Wella Company, enz. Bekijk alvast de exposantenlijst op de website.
 
The Hair Project event voor kappers en kapsters video
The Hair Project 2019 Video

LIVE TOPSHOWS

Op de affiche staan topkappers uit de Benelux:
 
Ludovic Beckers met ‘THIS IS L’ANZA’ for L’Anza
 
Ludovic is de nieuwe Global Artistic Director voor L’Anza en je kan hem met recht een inspirerende topkapper noemen. Hij stond op podia in de hele wereld en won meer dan honderd (inter)nationale awards.
 
“Mijn werk heeft een ‘Flemish signature’. België ligt samen met Nederland tussen Engeland, Frankrijk en Duitsland geperst. Uit die culturen kan ik het beste plukken en zo een eigen stijl ontwikkelen waarin je het degelijke van Duitsland, het technische van Engeland en het flamboyante van Frankrijk terugziet”.
 
Op zondag wordt een exclusieve, high-end L’Anza show gepresenteerd, op maandag zal de focus meer liggen op educatie.
 
Ludovic Beckers - Show voor kappers en kapsters
Ludovic Beckers - The Hair Project 2019
Nicole van der Linden & Barber Birdman met ‘TRANSCENDENZE by Redken 5th Avenue for L’Oréal Professionnel Products EMPOWERMENT THROUGH HAIR
 
Nicole van der Linden is sinds 2018 International Redken Artist en Brand Creative Ambassador. Haar passie voor haar vertaalt Nicole in prachtige kunstwerken. Boudewijn Jurriaans (Barber Birdman) is eveneens International Redken Artist en is gespecialiseerd in klassieke kappersstijlen en educatieve programma’s.
 
Samen brengen ze de Redken show ‘Transcendenze’: een concept om de traditionele genderconstructie en seksuele identiteit te doorbreken en te combineren met couturemode. Een inspirerende show die je aan het denken zet over ouderwetse genderrollen. Maak je klaar voor 30 minuten vol transformaties, spektakel en androgynisme!
 
Toni & Guy show
Toni & Guy - The Hair Project 2019
Première Bobhead Collectie for Joico
 
Bobhead zal in première hun allernieuwste Collectie presenteren, geïnspireerd op de nineties. Denk maar aan het volume van Blondie uit de jaren ’90, de krullen van Madonna en de contrasterende haren van de Spice girls! Verwacht je aan een dynamische show met zowel commerciële kapsels met vernieuwende kleuren en snitten alsook pure creativiteit in avant-garde kapsels.
 
Kris Diargo for Hairco
 
Kris Diargo is een Belgische topkapper uit Gent (Diargo Studio) die niet aan zijn proefstuk toe is. Hij ging aan de leer bij Jean-Luc Savagan, een Meester van de Vidal Sassoon Academy, en een bijzondere gulle mentor. Daarnaast werkte Kris jaren backstage voor Tigi tijdens de fashion weeks in London, Parijs & New York en vervolmaakte zo zijn eigen unieke stijl. Laat je verrassen door een avantgardistische show in samenwerking met Marco Iafrate, International Artistic & Education Manager Professional By Fama.
 
Redken kappersshow
Redken - The Hair Project 2019

TECHNICAL WORKSHOPS, BARBER STAGE & BATTLE

Naast de shows worden ook technical workshops gepresenteerd. Kappers van de education teams van Febelhair, Matrix, Redken, enz… delen hun know-how en leggen er stap voor stap de nieuwste kleur-, knip- & stylingtechnieken uit. Daarnaast is er een afzonderlijke ‘barber stage’ met de focus op herencoupes en barber technieken. Nieuw voor deze editie: de ‘barber battle’ i.s.m BaBylissPRO.
 
Tickets kan je online kopen via de website. Met de kortingscode THP2022 krijg je 20% korting op een dagticket. Gratis kaarten worden exclusief via exposanten verdeeld. De dagtickets zijn all-in en geven toegang tot de beursvloer, de shows & de workshops.
 
Je kan The Hair Project ook via Instagram, Facebook en Twitter volgen.