Kappersevent The Hair Project 2019

Kappersevent The Hair Project
 
Véél te zien en te beleven op The Hair Project!
 
Op 24 & 25 februari bezochten 12.000 gemotiveerde kappers The Hair Project in Kortrijk Xpo. Zij werden ontvangen door 116 exposanten met een bijzonder ruim en compleet aanbod aan productinnovaties, tools, saloninterieurs en diensten voor hun kapsalon.
 
De kwalitatieve shows op de main stage, de vaktechnische demo’s en de nieuwe ‘men stage’ zorgden voor tonnen inspiratie! The Hair Project was bovenal synoniem voor de perfecte mix van ‘business & pleasure’ in een dynamische sfeer die de kappersbranche zo typeert. De afwezigen hadden dit jaar ongelijk!
 
Vertrouwde én nieuwe merken
 
The Hair project telde dit jaar maar liefst 26% meer exposanten. Het kappersevent evolueert verder naar een sterk en representatief vakplatform waar zowel de vertrouwde grotere merken aanwezig blijven (L’Oréal Professionnel, Wella, L’Anza, Balmain….) of terugkomen (Joico, Eugène Perma….) en waar nieuwe merken zich positioneren.
 
Haarmodellen op het podium tijdens kappersevenement
Haarmodellen
Kort haar modellen
Toni Kalin
Exposanten pakten uit met mooi ingerichte en creatieve standen. Nieuw in het aanbod waren de ‘district’ stands rond de thema’s men, eco-consciousness, beauty & nails met een variërend aanbod aan mannenproducten, make-up, haarvitamines, nagelproducten, plantaardige haar(kleurings)producten enz.
 
Kleur, mannen & vakmanschap
 
De main stage was dit jaar bijzonder mooi ingericht en bracht inspirerende shows van een uitzonderlijk hoog niveau! Bianca van Zwieten & Androgyn (Wella) pakten uit met een indrukwekkend aantal modellen op de catwalk met gesofisticeerde avant-garde kapsels. Toni Kalin (Dyson) verraste met een perfecte show waarin zowel kleur, vaktechniek & (dans)spektakel aan bod kwamen. De Belgische ambassadeurs van L’Oréal Professionnel - Michaël Del Bianco, Thierry Huys, Edwin Brabants en Fabrizio Castellano – onthulden met LA FRENCH een nieuwe kleurfilosofie en de laatste trends waarin de nieuwe amber kleursmaak de hoofdrol speelde.
 
Haarmodellen op het podium tijdens kappersevenement
Toni&Guy
Kappersshow
L'Oréal Professionel
Ludovic Beckers (L’Oréal Professional Products Division) bracht met ‘Maryland, a fiber fabric fashion tale’ een totaal andere visie op haarmode. Deze unieke collectie, geïnspireerd op een bezoek aan de expo ‘Fashion & the Catholic Imagination’ in het NY Met Museum is het resultaat van pure vakmanschap.
 
Bobhead bracht testosteron in de zaal met een stoere manneshow voor Seb Man. And last but not least, TONI&GUY (L’Oréal Professionnel) presenteerde the Legacy collectie die volledig in het teken staat van het erfgoed van Toni&Guy. De campagne was opgebouwd uit drie delen: Vintage, Contemporary en Creative. Een show met een sterke combinatie van fashion (kleding van opkomend designertalent ZHI Chen) en vaktechniek met zowel draagbare, commerciële kapsels als creatieve, vooruitstrevende looks.
 
Na afloop van elke show op het hoofdpodium, poseerden de modellen op twee andere catwalks. Zo kreeg iedereen de gelegenheid om de kapsels van heel dichtbij te bekijken en te fotograferen. Wie de volgende dag direct met deze trendy looks aan de slag wilde in de salon, kon op 3 podia terecht op de beursvloer voor een vaktechnische uitleg over de trendcollecties. Topkappers van vele firma’s deelden hun kennis en visie op trends tijdens veertig vaktechnische presentaties. Waren on stage: het Education team van Eugène Perma, Pivot Point, Hikmet Kuskal voor Indola, L’Oréal Professionnel, het Education Team van GHD & Wella enz.
 
Barbier
Barber stage
Men & barber stage schot in de roos
 
De nieuwe ‘men stage’ was een schot in de roos! Herenkappers en barbers wisselden elkaar af in heel technische presentaties. On stage: Kevin Boon (Winnaar International Barber Awards 2017) & Mauro Bravo (1o1Barbers), Mathieu Nayis, Robby Osselaer en Aksel Wijns (Seb Men), Barbier Tom & de Briste Baldy (Andis) Yoni Hernandez (Redken Brews) en Darryn Pitman (Superstore for Hair).
 
De volgende editie van The Hair Project zal plaatsvinden in 2022 in Kortrijk Xpo. Wie The Hair Project volgt op de website Facebook en/of Twitter blijft op de hoogte van al het nieuws over het evenement.