The Hair Project 2024

The Hair Project 2024
The Hair Project 2024
The Hair Project blikt terug op een heel positieve editie! Op 10 & 11 maart 2024 mocht het professionele en trendy kappersevent ruim 9.300 enthousiaste kappers ontvangen in Kortrijk Xpo. Alle productsegmenten uit de kappersbranche waren vertegenwoordigd, aangevuld met een druk bezocht artistiek programma van heel hoog niveau en met een sterke focus op kleur en vaktechniek. Ook de barber battles en men-workshops waren opnieuw een schot in de roos.
 
Het was duidelijk een blij weerzien onder vakgenoten met zowel business op standen en netwerking in de wandelgangen als inspiratie tijdens de shows en talrijke productdemo’s. De kappersindustrie is altijd in beweging en de huidige uitdagingen in onze snel veranderende wereld horen daar uiteraard ook bij. Die uitdagingen werden door The Hair Project vol opgenomen en deze editie bevestigde dan ook dat binnen onze sector tal van gemotiveerde kappers met een positief gevoel en veel inspiratie naar de toekomst kijken.
 
Drukbezochte Mainstage
 
De mainstage trok volle zalen met een inspirerend programma. De Kinki kappers (by L’Oréal Professionnel) gingen met de meeste aandacht lopen met een fantastische show bomvol creativiteit, gedurfde kleuren, gewaagde looks, grensverleggende kniptechnieken en innovatieve haarstyling die een krachtig verhaal van persoonlijke vrijheid vertelden. Bij de andere presentaties op de main stage lag de focus vooral op vaktechniek. Zo kwam het duo Ludovic Beckers en Davide Varselona (Line-scissors & Curve-O) vooruitstrevende kniptechnieken demonstreren waarbij je je creativiteit de vrije loop kan laten.
 
Louise Vlaar (Keune Haircosmetics) gaf haar visie op trends met een presentatie rond editorial looks. Bij Alison Soupaert & Jelle Bogaerts (Matrix) en Gitte & Tizziana (Redken) lag de focus op kleur(correcties). Het L’Oréal Pro Artistic Team tekende ook present: Edwin Brabants, Carmelo Garufi, Corado Natola & Michael Del Bianco deelden de creatieve ontwikkeling van de hele One Benelux collectie waarbij je kon ontdekken hoe 3 individuen hun individualiteit veranderen in 1 universum van coupe, kleur & styling. Daarnaast zoomden Edwin Brabants en Malvina Saiu op de techniek en toepassing van het nieuwe product DIA COLOR, de vernieuwde toon-op-toon kleuring.
 
Keune
The Hair Project 2024
Edwin Brabants
The Hair Project 2024
Tot slot hebben niet minder dan acht opleiders van de Febelhair Academy hoogstaande educatieve presentaties gebracht rond diverse trends. Zo hebben Evi Decat & Philip Noppe een demo gegeven over de hippe Cub cut en andere Engels geïnspireerde damessnitten met een verfrissende styling. Fabrizio Castelano & Sandro Monteleone brachten tijdloze ‘everyday’ coupes met een moderne touch, afgewisseld met hippe coupes om het nachtleven in te duiken. Glenn Saey & Mike Muyshondt namen de kappers mee op een reis door de wereld met de look & learn ‘globalisation’. Florine Capelle & Alexandre Stamatiadis brachten hun creatieve visie met de stijl ‘Lazychic’.
 
Barber Battles Solo & Duo
 
Het herenvak kwam dit jaar opnieuw sterk aan bod op The Hair Project. I.s.m BaByLissPRO werden 2 barber battles georganiseerd. Op zondag won Geoffrey Godderis van SCHOFT de battle Solo. Op maandag werd het een battle Duo waarbij Anthony en Romain van US Barbershop de eerste prijs behaalden. De winnaars hebben een BaByliss PRO Gift Pack ontvangen van een waarde van maar liefst 1.000 EUR. Naast de wedstrijden vonden ook educatieve workshops plaats met o.a Barber Franklin, Kate Steen & Cay Kleeven voor Wahl en Darios Barbers die naast educatie ook veel spektakel en positieve energie op hetpodium brachten.
 
Verder was er ook de BaBylissPRO FX Experience op beide dagen, waar volgende bekende barbers het beste van zichzelf gaven: 12th Square Barber by Sandy, Caballeros_Barbershop9120 by Sebastian, Fifties Barbershop by Kevin, Melle d’enrico by Manon, Bendotti’s Barbershop, Cap Jo Barbershop, BarberStation by Rob en Dario van Darios Barbers NL.
 
Barber Battles
The Hair Project 2024
Volgende editie
 
De volgende editie van The Hair Project zal plaatsvinden op 1 & 2 maart 2026 in Kortrijk Xpo, Kortrijk, België.