Blij weerzien op The Hair Project!

Evenement voor kappers en kapsters
 
Op 9 en 10 oktober 2022 bezochten ruim 10.400 kappers en kapsters The Hair Project in Kortrijk Xpo. Er heerste een positieve sfeer op het kappersevenement met 100 kwalitatieve exposanten, shows vol dynamiek, educatieve technische workshops op het hoofdpodium en de nieuwe Barber Battle!
 
The Hair Project was vooral een blij weerzien met de kappersbranche en een perfecte mix van zaken en plezier in een dynamische sfeer die de kappersbranche zo typeert. De organisators kijken alvast met veel vertrouwen uit naar de volgende editie in 2024.
 
Vertrouwde én nieuwe merken
 
Na de pandemie en na meer dan 3 jaren zonder kappersbeurs in België was het uitkijken naar een momentum waar vakgenoten uit de kappersbranche konden samenkomen, op een positieve manier netwerken en opnieuw connecteren met de leveranciers.
 

Het aanbod was op deze eerste post-corona beurs compacter dan andere jaren, maar zeer kwalitatief. Vertrouwde grotere merken waren aanwezig en nieuwe merken positioneerden zich. Exposanten pakten uit met sfeervolle standen en productdemonstraties. Er was veel aandacht voor krullen, kleuren en duurzaamheid. De basis is alvast opnieuw gelegd voor verdere groei van het beursaanbod naar de volgende editie toe.
 
Mainstage: volle zalen en doorlopend inspiratie
 
Op het hoofdpodium stonden zowel shows als vaktechnische workshops op het programma.
 
Shows:
 
Veelkleurig haar
Kris Diargo in samenwerking met Marco Iafrate
Kris Diargo, in samenwerking met Marco Iafrate van Professional by Fama (Hairco) met “Thé Grid”. Een stijlvolle show met glamoureuze modellen, (dans)spektakel en prachtige videobeelden!
 
Kapsels geïnspireerd op de jaren negentig
Bobhead collectie met kapsels geïnspireerd op de jaren negentig
De première van de nieuwe Bobhead collectie (Joico) geïnspireerd op de jaren negentig met commerciële kapsels met vernieuwende kleuren en snitten, maar ook pure creativiteit in avant-garde kapsels.
 
Ludovic Beckers show voor kappers en kapsters
Ludovic Beckers
Ludovic Beckers met een show onder het thema “To evolve you have to transform”. Een mix van een high-end L’Anza show en educatie met de ondertussen internationaal gekende typische Beckers signatuur.
 
Redken show
Nicole Van der Linden & Barber Birdman by Redken 5th Avenue for L’Oréal Professionnel Products
Nicole Van der Linden & Barber Birdman by Redken 5th Avenue for L’Oréal Professionnel Products met de dynamische show ‘Transcendenze’: een concept om de traditionele genderconstructie en seksuele identiteit te doorbreken en te combineren met couturemode. Een show met pure avant-gardistische kapsels en make-up die voor tonnen inspiratie zorgde.
 
Technical workshops:
 
Febelhair workshop voor kappers en kapsters
Febelhair
Febelhair bracht twee sterke educatieve duopresentaties: Geoganic (Thomas Laslo & Loredana Danese) met ‘Nightclub’ en Bess Uyttendaele & Valérie Marichal met ‘Creative cutting with a twist’.
 
Redken workshop voor kappers en kapsters
Redken
Redken programmeerde duopresentaties met Gitte Gys & Martijn Vanzieleghem.
 
Matrix workshop voor kappers en kapsters
Matrix
Matrix bracht eveneens een duopresentatie met Jelle Bogaert & Alison Soupart en ook een workhop rond kleur met ‘The Color for Matrix’.
 
Barber Battle en Men & Barber waren een groot succes!
 
Het herenvak kwam dit jaar sterk aan bod op The Hair Project! In samenwerking met BaByLissPRO werd voor het eerst een Barber Battle georganiseerd. Zowel op zondag als maandag namen telkens tien barbieren het tegen elkaar op. De winnaars zijn Sebastien Liolios en Jessica Hollay. Zij worden het komende jaar Junior BaByLissPRO ambassadors.
 
Barber Battle - Wedstrijd voor barbieren
Barber Battle
Verder waren er doorlopend technische presentaties op het Men & Barber podium op de beursvloer. On stage: Barbier Tom, Kevin Boon (Köp), Cap Jo, Jordy’s Barbershop, Dario’s Barbers, Rob Slaats van de Barberstation, Kevin 50’s Barber shop, Bendotti Barbershop, Anastasiiya Karpenko, Barbertime en Barber Ro (Wahl).
 
Volgende editie
 
De volgende editie van The Hair Project zal plaatsvinden op 10 & 11 maart 2024 in Kortrijk Xpo, Kortrijk, België.