Kappersbeurs - Top Hair 2019

Korte en lange kapsels op de kappersbeurs
(Wella Professionals op Top Hair 2018. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Tijdens het laatste weekend van maart in 2019 transformeren de beurshallen in Düsseldorf weer tot de grootste kapsalon van Duitsland. TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf, de toonaangevende beurs voor de haarcosmetische industrie, nodigt professionals op 30 en 31 maart uit om in de hallen 4, 5, en 6 de grootste, meest bruisende ontmoeting van de scene bij te wonen. Het afgelopen jaar bewezen meer dan 37.000 bezoekers en 450 exposanten en merken op indrukwekkende wijze de potentie van de branche. De vakbezoekers kunnen zich ook nu op een afwisselend topprogramma en de nieuwste ontwikkelingen rondom kapsel, kleur en styling verheugen.
 
De jarenlange samenwerking en het vertrouwde partnerschap van Messe Düsseldorf GmbH en TOP HAIR International GmbH garanderen ook voor 2019 een evenement van het allerhoogste niveau. “De veranderingen van het afgelopen jaar, te weten een nieuw logo, een nieuwe naam en de verhuizing naar de nieuwe hallen, zijn door de exposanten en bezoekers uitstekend ontvangen. We vertrouwen ook nu weer op de exclusieve combinatie van creativiteit en business en daarnaast het topprogramma met internationale grootheden uit de branche,” zegt Michael Degen, Executive Director van Messe Düsseldorf.
 
Ook Rebecca Dr. Kandler, hoofdredacteur van TOP HAIR International GmbH, kijkt vol optimisme uit naar de inmiddels 15de editie van de beurs: “Het nieuwe concept heeft erg goed uitgepakt en daardoor kunnen we de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien. De beurs TOP HAIR heeft een uitstekende naam in de branche opgebouwd en kan zich als feest van de scene, geweldige netwerkbeurs en grote ‘familiereünie’ presenteren. Ook de exposanten dragen met hun hoogwaardige stands en professionele presentaties aan het grote succes bij.” De toonaangevende Düsseldorfse beurs heeft zich tot het nr. 1-communicatieplatform ontwikkeld, want hier zijn alle grote namen uit de branche aanwezig. Moderne stands, ruim opgezette gangen en mooi vormgegeven rustzones bepalen het beeld in de beurshallen.
 
Kort opgeknipt kopje
(Toni & Guy International Team op Top Hair 2018. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Afwisselend vakprogramma
 
Vooral het afwisselingsrijke, op de praktijk georiënteerde TOP HAIR-vakprogramma, bestaande uit de sterk bezette shows (hal 6), workshops (hallen 4 & 5), Schnittfabrik (hal 4), Barbers’ Corner (hal 4) en congres (nieuw in hal 5) biedt veelzijdige mogelijkheden voor bijscholing en inspiratie voor de dagelijkse werkzaamheden. In totaal zullen meer dan 1.500 professionals aan de circa 180 programmaonderdelen meewerken – en daarmee een podiumspektakel van ongekende klasse bieden.
 
Uniek in Duitsland is het grote showpodium, waar internationale sterkappers met spetterende ensceneringen de kapperskunst eer aan doen. Tot nu toe hebben teams van Wella, Schwarzkopf, L’Oréal, Affinage, American Crew, Farouk, Harald Glööckler met Pompöös hair by GFH, New Flag, Patrick Cameron, Revlon en Wahl hun deelname bevestigd.
 
Experts uit het kappersambacht zullen op de workshoppodia en bij de Schnittfabrik hun kennis en tips rond het werken in een salon delen. Ook voor 2019 hebben internationale topteams toegezegd de bezoekers te willen inspireren. Dit zijn onder meer Artégo, Davines, FPE, Glynt, Goldwell, Haaro, Hairconcepts, Kemon, KIS, L’Oréal, Meininghaus, Moroccanoil, New Flag, Pivot Point, Schwarzkopf, Selective Professional en Wella.
 
Haar opsteken
(GHD op Top Hair 2018. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Het congres biedt de nodige achtergrondinformatie voor ondernemingen. Gerenommeerde sprekers waaronder Felix Beilharz, Stephan Bethke, Patrick Cameron, Wolf Davids, Dr. Michael Despeghel, Daniel Golz, Trudelies Grigoletto, Regina Först, Harald Müller en Lars Nicolaisen spreken over thema’s als marketing, leidinggeven en communicatie, tonen perspectieven en geven hun visies. Ook de Barbers’ Corner, een speciale tentoonstelling met trends, technieken, producten en een speciaal aanbod rondom het thema Barbering, is inmiddels een vast onderdeel van TOP HAIR geworden.
 
Hoogwaardige vakbeurs
 
De hoogwaardige vakbeurs biedt een compleet overzicht op de markt van kappersbenodigdheden, professionele haarverzorging en haarcosmetica, saloninrichtingen, beroepsartikelen en dienstverlening, met een duidelijke scheiding van het order- en het directe verkoopsegment. Dit wordt doorbezoekers zeer gewaardeerd. Een speciaal kenmerk van TOP HAIR - DIE MESSE is de professionele, communicatieve sfeer en de hoogwaardige ambiance, die in alle segmenten terug te vinden zijn en de beste voorwaarde voor het onderhouden van relaties en zakendoen creëert. Dat wordt ook door saloneigenaren en meesters gewaardeerd, die traditiegetrouw in Düsseldorf een groot deel van het aantal bezoekers vormen.
 
Pas geknipte bob
(TIGI op Top Hair 2018. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Top Salon Award
 
Ook in 2019 worden de beste kapsalons van Duitsland met de TOP Salon Award in vijf categorieën onderscheiden: Design (baanbrekende vormgeving van de ruimte), Employer (aantrekken van talenten en scholing), Concept (innovatieve businessmodellen), Marketing (excellente marketing) en Best Practice (hier gaan succes en traditie hand in hand). Een onafhankelijke jury nomineert per categorie drie salons, alvorens de (test-)klanten hun keuze kunnen maken. Men is op zoek naar de meest succesvolle salons, waarbij concept, bekwaamheid, de kwaliteit van de dienstverlening en het zakelijke succes een totaalpakket vormen. De prijsuitreiking vindt op zaterdagavond 30 maart op het grote showpodium plaats.
 
Meer informatie over TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf vind je op de website.