Kappersbeurs Top Hair Düsseldorf 2019

Vakbeurs voor kappers
(Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf heeft ook dit jaar haar toppositie onder de kappersevenementen in Europa op indrukwekkende wijze onderstreept en opnieuw een bezoekersrecord genoteerd. Bij de 15e editie van TOP HAIR kwamen gedurende twee dagen meer dan 40.000 bezoekers naar de beurs, om de nieuwste innovaties van de kappersbranche van dichtbij te kunnen aanschouwen.
 
Op het beursterrein van Düsseldorf presenteerden in de hallen 4, 5 en 6 meer dan 450 exposanten en merken hun aanbod. “Het eensgezinde enthousiasme van de exposanten en de grote bijval van bezoekers bewijzen, dat TOP HAIR Düsseldorf zich vast heeft verankerd en dat binnen de kapperswereld niemand aan de beurs voorbij kan gaan,” aldus een zeer tevreden Michael Degen, Executive Director van Messe Düsseldorf. “Deze onvergelijkbare mix van beurs, event, sprankelende shows en een exclusief podiumprogramma is uniek binnen de branche,” vervolgt Degen.
 
Christian Schikora, directeur van TOP HAIR International GmbH, vat het als volgt samen: “In de afgelopen jaren heeft de beurs TOP HAIR zich tot een onbetwiste highlight van de branche ontwikkeld. Ook in 2019 heeft het concept, dat gezamenlijk door Messe Düsseldorf en TOP HAIR International is ontwikkeld, zich meer dan bewezen. Zowel de exposanten als de bezoekers zijn uitermate positief – het was de moeite die we aan de dag hebben gelegd, meer dan waard. Het evenement wordt door de gehele branche gedragen. Het enthousiasme van de bezoekers en de exposanten is overal op de beurs merkbaar. Ik ben persoonlijk heel dankbaar en absoluut overweldigd.”
 
Moderne pixie
Evo - Tour of Beauty (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Paars haar
Pulp Riot (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Workshop haar knippen
Dana Wittmann voor ventaglio (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Extreme haarkleuren
ASP presenteert Tracey Devine-Smit (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Dr. Rebecca Kandler, hoofdredacteur en leidinggevende van de redactie van TOP HAIR International GmbH, legt nog eens de nadruk op het excellente vakprogramma: “Internationale shows met topartiesten, hoogwaardige workshops en hairstyling at its best – deze setting op de podia is het hart van de beurs TOP HAIR. Ook dit jaar is het ons weer gelukt, om de sterren van de branche live op het podium te presenteren. Van Franse elegance tot Californische coolness – alles was aanwezig. De beurs was dit jaar een overweldigend feest voor de branche.”
 
Gedurende de 15 beurs-uren wisten bijna 1.700 professionals de vakbezoekers te betoveren – er kon uit maar liefst rond de 180 programmaonderdelen met 14 internationale shows, 96 workshops en 27 lezingen bij de Schnittfabrik worden gekozen. Op de vier workshoppodia stonden de hoogwaardige finesses van het ambacht en praktische kennis voor de dagelijkse werkzaamheden centraal. De Schnittfabrik van de beurs TOP HAIR plaatste dat wat wezenlijk is op de voorgrond: het knippen van haren pur sang.
 
Trends, technieken, producten en speciale aanbiedingen rondom het thema barbering werden in de Barbers’ Corner gepresenteerd. Een bezoek aan de beurs was echter ook vanuit het standpunt van ondernemers de moeite waard. Hoogwaardige experts boden ondernemers van kapsalons en ambitieuze medewerkers op het congres informatie over thema’s als marketing, salonmanagement, conflicthantering, persoonlijkheidsvorming en teamwork.
 
Haar knippen op het podium tijdens een kappersshow
Goldwell Color Mania Workshop (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Bob knippen met een tondeuse
Decades (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Stompe kinlange bob
Decades (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Pixie met een stompe pony
Wella Creative Team (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Lang haar met kleurstroken
Evo - Tour of Beauty (Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann)
Opnieuw wist TOP HAIR Düsseldorf in creatief opzicht te overtuigen, en dan vooral door het schitterende showprogramma. Het hoogtepunt was traditiegetrouw de grote zaterdagavondshow. L’Oréal Professionnel presenteerde in het kader van de 110e verjaardag ‘Frenchness – Stijl en elegantie’ met medewerking van professionals van de Haute Coiffure Francaise. Maar ook de rest van het showprogramma met internationale topteams was uniek en kan men in deze form alleen in Düsseldorf bewonderen.
 
Patrick Cameron, Pulp Riot, American Crew All Stars met de ‘25 years Mens Grooming Show’, CHI E MOTION gepresenteerd door Farouk & Gieseke, ‘Decades“ 100 jaar keuze – een tijdreis’, Schwarzkopf Professional Artists United, het Wella Professionals Creative Team VS SEB Man Experts, Pompöös Hair by gfh & Harald Glööckler, de L’Oréal Professionnel 110 jaar Celebration Show, A.S.P Affinage Salon Professional en Evo: Tour of Beauty – deze mix raakte de juiste snaar van bezoekers.
 
Meer informatie over TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf vind je op hun website.