Fadima Yesildal


Kapster Fadima Yesildal van Laurence Charles uit Whetstone, London toont dat veelzijdigheid troef is met deze mooie snit die in twee totaal verschillende looks getoond wordt. Het kapsel is gebaseerd op een kinlange stompe snit met razortextuur. Fadima Yesildal gebruikt een pony op wenkbrauwlengte en fijn instinct voor kleur in haar voordeel.
 
Foto één is een scherpere versie van de klassieke bob. De uiteinden werden steil gestyled en waaieren lichtjes uit om de snitlijn langs de omtrek te accentueren. De diepe scheiding aan de rechterkant wappert voorwaarts en over het voorhoofd in een gladde boog om zich te vermengen met de lijnen van de tegenovergestelde zijde. De kleur is een koel zwart met lichtreflectie en hoogglansfinish.
 
Foto twee toont dezelfde snit gestyled voor een zacht effect. Het haar is glanzend zacht gehouden, maar buigt inwaarts op een hoog organische manier. De scheiding is een klein puntje net rechts van het midden van de bovenkant en straalt naar buiten in een gladde vloeiende lijn. In deze belichaming kreeg het haar een warme kleurspoeling in een tint die doet denken aan bourgognewijn.
 
kapsel met inwaarts buigend haar
 
Collectie: Clynol Protégé
 
Salon: Fadima Yesildal – Laurence Charles, Whetstone, London
Stiliste: Clare Frith
Make-up: Liz Rochford
Fotografie: John Rawson