Metamorphosis van Hairfinder

  • bob op neklengte
  • liplange bob
  • erg korte bob met blote oorlellen
  • jongenskopje

 
De laatste jaren hebben kapsels een ware “metamorfose” ondergaan. Deze veranderingen zijn het resultaat van de specifieke invloed van grote beroemdheden en mediabelangstelling.
 
De trend van lange wapperende lokken werd abrupt onderbroken door het drastisch kort knippen van de haren van Victoria Beckham in haar kenmerkende “Pob” (een holle bob). De nieuwe richting werd bevestigd door medialievelingen Katie Holmes en Natalie Imbruglia, die eveneens hun langere lokken inruilden voor kortere, brutalere en chique bobkapsels.
 
Zelfs méér sterren hebben de trend voortgezet door kort haar nog een stap verder richting hoofdhuid te nemen: beroemdheden zoals Rihanna en Kristin Kreuk hebben beslist om hun oren bloot te laten met leuke, korte snitten.
 
Omwille van deze invloeden en de nieuwe trends in kortere kapsels heeft Christopher Naselli – meesterkapper in New York – de taak op zich genomen om een kapselcollectie te creëren voor het winterseizoen exclusief voor Hairfinder. Naselli zegt: “In mijn ogen was de hele collectie iets waarvan ik wou dat het een beetje mannelijk was, maar toch nog erg vrouwelijk; een soort terugblik naar de jaren 60 en 80; een soort van losse zware omtrekken met een zachter binnenste. Als dit zin heeft.”
 
Ja, dit heeft zin en de looks zijn erg krachtig: steile hoeken en snitlijnen met een vleugje “mod” uit de jaren 60 en “pop” uit de jaren 80. De looks zijn krachtig en toch vrouwelijk, eenvoudig, maar gedetailleerd en precies. De collectie neemt één enkel model en transformeert haar look, stap voor stap, van een bob op neklengte tot een jongenskopje. De collectie illustreert het drama en de metamorfose die potentieel aanwezig zijn bij elke vrouw.
 
Christopher Naselli is de eigenaar van één van de meest gerespecteerde kapsalons in de stad New York: salon forty east third. Hij heeft méér dan 15 jaar professionele ervaring binnen de kapselindustrie, grotendeels ingeplant in New York en Los Angeles.
 
Hij heeft een trouwe aanhang onder de New Yorkse elitaire creatieve gemeenschap en zijn klanten zijn film- en televisieacteurs, sportfiguren, mensen uit de modewereld en nieuwsredacteurs. Onder zijn vroegere en huidige klanten bevinden zich Rosie Perez, Kristen Bell, Justin Chambers, Margaret Cho en Jennifer Carpenter.
 
Haar: Christopher Naselli voor Hairfinder
Make-up artieste: Jenni Kline voor Creative Management NYC
Fotografie: Cody Rasmussen
Model: Jennifer Diamond
Artistiek Directeur: Sophie Braun