The Fierce Child van Davines

kort gedurfd kapsel
 
De nieuwe kleurcollectie van Davines, “The fierce child”, is het resultaat van een innovatief project gecreëerd door de twee kappers, Tim Hartley en Kiyoshi Inoue, beïnvloed door de kunst van Jean Michel Basquiat en Nicholas Taylor, exponenten van de avant-gardistische, artistieke, New Yorkse band “Gray”, tussen het einde van de jaren 70 en het begin van de jaren 80.
 
Het resultaat is een blije synthese tussen de nu beroemde stilistische diepte van Hartley en de frisse, krachtige benadering van Inoue, met een visuele intensiteit die in het verleden maar zelden bekomen werd in haarmode.
 
Met als inspiratiebron enkele fotografische portretten van Basquiat genomen door Taylor, hebben de kappers het karakter van expressieve intensiteit er uitgehaald en zo ontstond een exceptionele reeks beelden in evenwicht tussen abstract minimalisme en duidelijke artistieke visie. Het gevoel van fragmentarisering en diepte zijn te herkennen in de complexe binnenste geometrie van de snit, in structuren die het haar toelaten om een precieze textuur te bereiken.
 
Het beeld reflecteert volledig dezelfde dynamische spanning, in contrast met de zachtheid van de personen. Het is echter in de eerste plaats door het kleurgebruik dat de collectie haar experimenteel karakter ten volle uitdrukt met het doen uitkomen van de puurheid en scherpte van de vormen met vleugjes transparantheid en glans.
 
In feite is alles volledig gebaseerd op het gebruik van blonde tinten (in een palet bekomen met de nieuwe Davines Mask CPS Extra Lifts series 11 en 12) om stralende tijdloze effecten te bekomen die haast op sterren lijken.
 
Haar: Tim Hartley en Kiyoshi Inoue voor Davines