Trendkapsels door Londa Professional

  • blond haar in een bob geknipt
  • lange rode bob
  • kort rood haar
  • haarkleuren
  • mannelijke haarmodellen

 
Ze hebben de catwalks reeds veroverd. Nu zijn ze op weg voor een zegetocht van salon tot salon. Rijke en krachtige kleuren rukken voort. Het motto van hun overwinning: Adieu Tristesse (vaarwel droefheid). Levensvuur is de boodschap. Méér dan 1000 kappers uit Leipzig, Berlijn en Dresden tankten net hun inspiratie bij voor een expressief lente-/zomerseizoen.
 
Tijdens de Londa Professional Trend workshops grepen ze elke mogelijke kans om diep te brainstormen met de professionele trainers. En nu zetten ze vaart naar de salons: de trendkapsels 2008.
 
De keuze is niet makkelijk: kort haar of de nieuwe bob?
 
De nieuwe kapsels bereiken hun doel: ze brengen de persoonlijkheid van een vrouw opnieuw in het middelpunt. Zowel in kleur als in snit. Kort haar is in de mode. Niets onderstreept de stijl en kracht van een vrouw zo perfect als een korte snit die bij haar past. Streng gestructureerd brengt die natuurlijke beweging in het haar. Wanneer het op stylen aankomt, dan is veelzijdigheid het magische woord: steil of in beweging, elegant of wild, klassiek of punk … alles kan. Alles wat het individu naar boven brengt is toegelaten.
 
De bob duikt op als een echte evergreen. Het geheim van zijn succes: veelzijdigheid. Dit jaar zien we hem in vele facetten: nu eens golvend, dan weer steil, compact of asymmetrisch, franjeachtig of grafisch, met een lange, volle frou of soms zelfs zonder pony. Het doet er niet toe welke variant een vrouw kiest – de bob zal haar steeds op een elegante manier doen stralen.
 
Hier komt de kleur
 
Krachtige kleuren zijn op hun weg naar succes. Helemaal voorop staat rood – van koper tot violet. De rijke, sterke schakeringen laten geen ruimte voor verveling of droefheid. Zelfs eentonigheid wordt een vreemd woord. Verfijnde technieken voor highlights laten de kappers toe het haar vurig te maken met een natuurlijk en levendig kleurenspel. Goed nieuws voor alle heldere hoofden: zelfs blond blijft een hit met zijn rijke verscheidenheid aan tinten – méér verfijnd met pastelkleurige highlights.
 
En wat met de mannen?
 
Ze zijn op zoek naar natuurlijke looks. In termen van kleur is de keuze een zachte verfijning van de natuurlijke tint. De snitten zijn nauwkeurig gestructureerd. Korte contouren en een lange sectie vooraan maken een rebelse en wilde styling mogelijk.
 
Foto’s: Londa Professional