The Spirit Collection – Schwarzkopf

Kapsels
 
Tien jaar reeds hebben de Essential Looks de trends en gevoelens van onze tijden veroverd en de mode van de catwalks vertaald in opwindende, draagbare trends voor kapper en klant. Elk seizoen put ons team veel inspiratie voor de nieuwe seizoenscollectie uit de Fashion Weeks in Londen, Parijs, Milaan en New York. De Essential Looks zijn een internationale taal voor modegeoriënteerde looks en ze voorzien salons van over de hele wereld van de laatste trends.
 
Het Essential Looks team voor de lente/zomer 2008 werd geleid door Tyler Johnston, Session Stylist en Global Editorial Ambassador voor Schwarzkopf Professional: “The Spirit Collection is een fascinerende tool voor kappers om op de hoogte te blijven van de geest van de tijd en om hun kennis over trends en technieken te bevorderen: van ‘ondersnit’ tot verbazende haarmiddeltjes – deze collectie heeft alles wat een kapper nodig heeft voor het lente-/zomerseizoen 2008 en er is zelfs de bijpassende achtergrond uit de modewereld.”
 
Steve Hogan, creatief directeur van Essential Looks, is aangegrepen en vat de voordelen van de nieuwe looks samen: “Ik ben blij met The Spirit Collection. Deze collectie is vol van draagbare en mooie vormen en kleuren, die makkelijk aangepast kunnen worden in het salon.”
 
The Spirit Collection categoriseert de trends voor lente/zomer 2008 in vier nieuwe looks:
 
Schools Out
 
Topmodel Agyness Deyn belichaamt perfect deze trend en was één van de huidige inspiratiebronnen voor het kapsel Schools Out. U kunt conservatieve invloeden zien die vermengd zijn met een punkhouding. Deze stilistische mix maakt van Schools out een krachtige, levendige en erg draagbare trend die past bij elke leeftijd.
 
Bobs en pony’s zijn allesbehalve klassiek deze lente/zomer 2008. De vormen verrassen met verborgen lengtes en verbroken contouren die nonchalante flair combineren met sensualiteit. Donkere, warme en koele kleuren zijn vermengd en resulteren in nieuwe en opwindende combinaties. De blondjes zijn verfraaid met zilvergrijze secties. Bruine tinten worden geaccentueerd met chocolade- en karamelkleurige nuances.
 
  • moderne haarstijl
  • haar met paarse stroken
  • lange schuine bob
  • hoge zijdelingse scheiding
  • Agyness Deyn stijl
  • kort Aziatisch haar

 
East
 
Een pony zorgt voor een jeugdige touch of kan verleidelijk gestyled worden. Grafische bobs krijgen een zware en compacte pony die tot de wimpers reikt. Gelaagde vormen worden ondersteund met een asymmetrische pony die aan elke kant kan gedragen worden.
 
Een duidelijke trend dit nieuwe seizoen: het Oosten ontmoet het Westen! Aziatisch geïnspireerde interpretaties en invloeden werden enthousiast onthaald tijdens de Fashion Weeks. De mix van discipline en artistieke vrijheid geeft nieuwe accenten.
 
Deze trend pikt de typische Aziatische, klassieke snitten uit en vermengt hen met kleuren en patronen die zorgen voor veel aandacht. East is een trend voor mensen die graag in de belangstelling staan en die een goed ontwikkeld gevoel voor individuele stijl hebben.
 
Volgende pagina
 
Foto's: Schwarzkopf Professional