Chiaroscuro van Laetitia Guenaou

Haarcollectie voor de winter - Winterkapsels voor vrouwen
 
Voor haar herfst/winter 2022/2023 haarcollectie creŽerde Laetitia Guenaou kapsels die hulde brengen aan Rembrandt, een schilder die ze bewondert om zijn werk van licht en schaduw.
 
Haar collectie kapsels benadrukt het kleurenspel in trompe l'oeil en de tinten creŽren illusies die uitnodigen tot pure expressie van verbeelding... Het palet van tonen is zacht en subtiel. Het clair-obscur effect geeft de volumes meer reliŽf, diepte...
 
Laetitia is meer geÔnteresseerd in de emotie die een kapselcollectie oproept dan in de precisie van de snit. Elk beeld vertelt een verhaal en we kunnen het lezen in de diepte van de blik van de vrouw die het schrijft.
 
De tonen van bruin, bronsoker, honingblond of koud parelachtig blond, worden gecombineerd om een clair-obscur effect (het gebruik van contrast tussen licht en donker) te creŽren. Het haar is niet alleen gekleurd maar ook bewerkt, gemodelleerd, bijna gebeeldhouwd. Rechte kniplijnen, korte kapsels, een moderne shag snit, het eeuwige lange haar met flexibiliteit, een subtiele mix van barok en eigentijds.
 
Shag kapsel
Shag kapsel - Foto: Przemysław Choła
Shag haarsnit met pony
Shag haarsnit met pony - Foto: Alex Czyba
Lange boblijn
Lange boblijn - Foto: Przemysław Choła
Lange bob voor golvend haar
Lange bob voor golvend haar - Foto: Alex Czyba
Schouderlang haar
Schouderlang haar - Foto: Przemysław Choła
Gelaagd halflang haar
Gelaagd halflang haar - Foto: Alex Czyba
Lang gebonden haar
Lang gebonden haar - Foto: Przemysław Choła
Half opgestoken lang haar
Half opgestoken lang haar - Foto: Alex Czyba
Laetitia Guenaou betrad en stelde zich de innerlijke wereld voor, het precieze moment van de emoties van elk van haar muzen, vastgelegd door de lens van dit moment en gemarkeerd, om het te vereeuwigen. De synthetische geest van de samenstelling van het beeld is als een schilderij, dat ook is versierd met clair-obscur effecten.
 
Laetitia nodigt ons uit om ons onder te dompelen in het onvoltooide deel van elk schilderij: laat je fantasie de vrije loop... En nu is het van jou...
 
Ze wenst ons allemaal een prachtige reisÖ
 
Haar: Laetitia Guenaou
Make-up: Karolina Supernak
Stylist: Weronika Wysoczynska
Fotografie: Przemysław Choła & Alex Czyba
 
Zie ook: Korte kapsels | Halflange kapsels | Opsteekkapsels