“Tokyo Streets” van Intercoiffure Mondial

  • pony geknipt op oogniveau
  • meisjeskapsel
  • vrouwelijk kapsel
  • kort precies geknipt kapsel

 
Tokyo – de megametropool, waar de toekomst de planeet ontmoet. Eén van de meest opwindende plaatsen op aarde. Luid, snel en met neonverlichting tot de 40ste verdieping. Miljoenen mensen die doelbewust door de straten van de stad stromen, zoals striphelden: ordentelijk, precies en snel.
 
Shibuya en Harajuku zijn de namen van de modedistricten: Shibuya meisjes in hun bizarre outfit rebelleren tegen de karakterloze maatschappij, elegante dames flaneren op Omotesando Boulevard, kosmopolitisch en met de allernieuwste kledij van klassieke modeontwerpers. De hoofdstad van Japan is een modemekka, soms zo vreemd en grotesk als de coulissen van een film van Fellini.
 
“Tokyo Streets” stelt actuele haarmodetrends voor uit een stad die breekt met de modeconventies en nieuwe werelden voor het haar opmaakt. De kapselcollectie van Intercoiffure Mondial is vrouwelijk en emotioneel. Ze combineert traditie en moderniteit zoals onconventionele kunstwerken.
 
De kapsels van “Tokyo Streets” zijn zo magisch en zo in de war, net als de megastad. Inzicht in een fascinerende en verbazende cultuur. Meisjes in schooluniform met mega-minirokjes en plateauschoenen of twintigjarigen of zo met fantastische ruimtepakjes, die pronken buiten het traditionele Yoyogi Park.
 
De stad bestaat uit veranderingen. Wat vandaag “in” is, behoort morgen al bijna tot het verleden. Modeontwerpers oriënteren zichzelf door de levensgeest en ook door het leven op straat.
 
“Tokyo Streets” maakt deel uit van deze veranderingen, een kapselcollectie zo ongewoon als ijs met de smaak van groene thee. Aangrijpend op een avant-gardistische manier en verbazingwekkend verwarrend.
 
Kapselfoto's: ©Intercoiffure Mondial
 
Artistieke team:
Vincent Langedijk – Rob Peetoom – Nederland
Herman Coa – Art director – Indonesië
Eriko Suzuki – Art director – Japan
Tim Hartley – Vidal Sassoon – Groot-Brittannië