“Sydney Streets” van Intercoiffure Mondial

  • jaren 50 haarstijl
  • Louise Brooks look
  • jaren 60 look
  • krullende bob
  • jaren 40 haarstijl

 
Sydney – uitdagend, casual, mystiek, door de zon gezegend, vitaal. De multiculturele kustmetropool met 4 miljoen inwoners is al sinds lang de geheime hoofdstad van Australië, een kosmopolitische stad van topklasse. “Down Under” staat voor “boom”. De schoonheid van de Stille Oceaan ontwikkelt zich méér en méér in een Manhattan van Australië.
 
Sydney Streets is de een haarmodecollectie van Intercoiffure Mondial – exclusieve looks die zo opwindend, voltooid en instinctief zijn als de mooie, nieuw rijke en trillende metropool zelf. De fotoshoots vóór het Sydney Opera House, de Harbour Bridge of het trendy district The Rocks tonen haarcreaties die zichzelf op tournee doorheen de wereld nemen: de golven à la Greta Garbo doen denken aan de gouden jaren 20.
 
In de jaren 40 betoverde Veronica Lake met tweeslachtige precisie. Drastische veranderingen vonden plaats in de jaren 50: rock-‘n-roll werd geboren en iconen als Elvis Presley en Buddy Holly zetten de trends. Marilyn Monroe inspireerde de natuurlijke look van godinnen. De jaren 60 werden gedomineerd door hippies met lang, zacht, natuurlijk haar en later door Pop Art Power.
 
Alle kapsels zijn duidelijk modernistisch, een mengeling van globale charme en retrosnitten. Uptown meisjes met coole golvend glanzende bobs ontmoeten callgirls. Lange en krullende kapsels onderscheiden de Nieuwe Chic.
 
Sydney Streets is een verzameling kapsels die de trends vormen voor een stad die snel tot bloei komt, een pleisterplaats voor de rijken, de zakelijke schoonheden en de liefhebbers van kunst. Hun eenvoudige motto: dit heeft stijl! Sydney Streets speelt met licht en kleur, omtrekken en volumes – magisch. En enkel om één doel te dienen: vrouwen in staat stellen om hun favoriete activiteit uit te oefenen – de droom.
 
Kapselfoto's: ©Intercoiffure Mondial
 
Kappers:
Jamie Carroll, Australië
Debra Moodie, Australië
Karl Neilson, Australië
Sara Allsop, Nieuw-Zeeland
Maritza Vanjaarsveld, Zuid-Afrika