“New York Streets” van Intercoiffure Mondial

  • spuuglok
  • korte haarsnit
  • lang haar
  • bobkapsel
  • afro kapsel

 
De wereld komt samen op één plaats: New York – stad die snel tot bloei is gekomen, mythische metropool. Leven tussen beweging en stilstand, geluid en sereniteit. Acht miljoen mensen dolen rond in de Amerikaanse superstad, ongedurig op zoek naar het ongewone. Artiesten, anarchisten, poppoëten en bohémiens leven nauw samen, op zoek om nieuw terrein te betreden.
 
New York is een unieke en gedurfde modekosmos. Aan de Lower East Side en in de NoLita districten is de moderevolutie begonnen tegen de gevestigde orde en de voornaamste Amerikaanse stroming. Ook tegen het modevoogdijschap van steden zoals Parijs of Milaan. De mode van New York City wordt overal op het eiland gevierd: van punk rockers in de East Village tot straatartiesten in de West, van uptown scenesters tot downtown handelaars.
 
“New York Streets” bestaat uit actuele haarcreaties, waarvan de diversiteit voorkomt uit straatbeelden: individualistisch en onafhankelijk – een mix van ogenschijnlijke normaliteit en transgressie. Elk individu drukt zichzelf vol zelfvertrouwen uit in de wondere wereld van wolkenkrabbers.
 
De kapselcollectie van Intercoiffure Mondial weerspiegelt het straatleven van New York: opwindend, vooruitstrevend en uitdagend. De look: de extraordinaire downtown hipster stijl, een actuele moderevolutie met een neo-punk gevoel. Zoals een blondine met ijsappeal: chique korte snitten – sexy en piekerig in vanille. Tweeslachtig maar nog steeds vrouwelijk.
 
Vrouwen zijn ambivalent en geëmancipeerd. Zoals Patti Smith indertijd, de rockicoon van New York in de jaren 80. Zij was steeds de eerste om de polsslag van de tijd te meten met haar gedichten. Haar donkere en ruige lange haar maakte deel uit van haar krachtprestatie.
 
Donkerharige avant-gardistische hipsters dragen enorme afrokapsels met een vleugje chocoladebruin – ze benadrukken op een aantrekkelijke manier het individualisme van de amazones van grote steden. Mannensnitten in de stijl van de bohémiens van New York: lang haar harmonieus gecombineerd met de rock-‘n-roll spuuglok. De idee: antimode is de trend.
 
“New York Streets” stort zich op contrasten en creëert extreme kapsels die lijken te komen uit het avant-garde district van Manhattan, maar eveneens doe-het-zelfkapsels voor modegekken.
 
De kapselcollectie is experimenteel, gedurfd en opstandig. Net zoals de band rond Joey Ramone en hun motto “Hey ho let’s go!” – sta enkel niet stil. Rebellie zet de toon. “New York Streets” is uitdagend, vrij en met een weergaloos evenwicht tussen trend en stijl.
 
Kapselfoto's: ©Intercoiffure Mondial
 
Artistieke team:
Ann Bray – Amerika
William Sasek – voor Maximus Salon and Spa – New York
Maureen Doyle – voor Maximus Salon and Spa – New York