Sanké - The R&B Collection

  • lang glad haar met bruintinten
  • nieuw kort kapsel
  • modern halflang kapsel

 
Explication
 
De “R” staat voor retro. De “B” staat voor Basicly Beautifull.
 
De naam van de collectie heeft dus niets te maken met het welgekende muziekgenre. Alhoewel we kunnen stellen dat de vlotheid waarmee we de term “R&B” in onze mond nemen, dezelfde vlotheid betreft waarmee we deze collectie commercieel in onze salons aan de man kunnen brengen.
 
Inspiration
 
Om bij elke nieuwe collectie onze inspiratiebron te kiezen, moeten we natuurlijk zelf de link leggen naar onze collega’s op andere fashion-gebieden. We maken eerst een samenvatting van wat er zoal reilt en zeilt op de catwalks in Parijs, Milaan, New York, Londen en kijken daarbij niet alleen naar kleding en make-up maar ook naar algemene designtendensen.
 
Resultaat van onze bevindingen is dat we globaal vaststellen dat er versimpeling optreedt in design. Iedereen gaat “back to basics”. Of het nu over auto’s, architectuur, gadgets gaat… vandaar de “Basicly” in “Basicly Beautifull”.
 
Als we ons dan weer toespitsen op kleding, dan zien we dat er dit najaar een enorme retro invloed is. De 70’s, maar vooral de 60’s waren een enorme inspiratiebron voor de modeontwerpers. Vandaar het retro-element in onze collectie.
 
Centraal voor onze collectie stond een sterke vrouw die afhankelijk van haar gemoedstoestand zich alle vrijheden en naïviteit van de 60’s kan permitteren en zich ook durft te profileren op deze manier, zonder dat ze daarbij aan verworven kennis en power anno 2006 moet inboeten. “Purify”, “Sex-appeal” en “In control” zijn hierbij de sleutelwoorden.
 
Inovation
 
De laatste jaren werd de nadruk in onze kapselcollecties vooral gelegd op technisch vernuft en heel uitgebreid verpersoonlijking. Voor de “R&B collection” zijn we volledig afgestapt van dit principe.
 
We hebben onze kapsels qua snit als het ware tot op het fundament ontleed en een concept ontwikkeld (2-seconds degradation) om vanuit één simpele verdeling in 4 simpele stappen volledig ‘hype” kapsel te knippen. Ook de verpersoonlijking werd tot op een minimum gereduceerd wat resulteert in een snelle, vollere snit die zowel commercieel interessant is, als zeer trendgevoelig.
 
Qua kleur werd er gewikt en gewogen om op een zo kort mogelijke tijdspanne een maximum benadrukking van de te bekomen vorm in de snit te realiseren. Koper is terug van weggeweest en krijgt nog meer gloed door de “spotlight”effecten, die strategisch in de kapsels geplaatst worden. Voor de rest blijven warme bruintinten de boventoon voeren, afgewisseld met hier en daar een ultra blondine die ten tonele verschijnt.
 
Sanké - Belgische Haarmode