Victoriaans opsteekkapsel

Victoriaans opsteekkapsel
Foto: Jenny Schomaker
Of het nu voor een formele aangelegenheid is of voor een dagje op het werk of om boodschappen te doen in de stad, het is steeds leuk om de keuze te hebben om je haar op te steken op een leuke, professionele manier. Hieronder vind je een look die “Victoriaans” genoemd wordt. Deze look is uitstekend voor haar dat de vorige dag gewassen werd.
 
Tip: Denk eraan dat je je vlecht losjes naar achter trekt. Eens de vlecht vastgemaakt is, zullen de uiteinden in het vaarwater van de volgende vlecht komen. Maak de volgende vlecht gewoon vast boven de uiteinden.
 
Stap 1: Begin aan de rechterkant van je hoofd. Neem een stukje haar langs de haarlijn van 5 op 2 cm. Trek naar achter en vlecht dit deeltje en doe dan het gevlochten haar naar het midden van je hoofd langs achter. De vlecht moet aan de oppervlakte van het ongebruikte haar blijven.
 
Stap 2: Doe hetzelfde aan de linkerkant. De vlechten moeten elkaar achteraan in het midden van je hoofd ontmoeten.
 
Stap 3: Maak de vlechten samen vast met een haarelastiekje.
 
Stap 4: Neem nu een stukje haar van 2 cm diep op 5 cm lang aan de rechterzijde van je hoofd net achter het oor en vlecht naar achter zoals beschreven in stap 1. Doe hetzelfde aan de linkerkant van je hoofd.
 
Stap 5: Neem de twee gevlochten zijkanten samen aan de achterkant van je hoofd net onder de eerste vlecht. Maak eveneens vast met een elastiekje.
 
Stap 6: Herhaal nogmaals stappen 1 tot 3 met een lager gedeelte haar.
 
Stap 7: Nu alle vlechten klaar zijn, is het tijd voor accessoires: bloemen, lintjes, juwelen … allemaal staan ze leuk bij deze look.
 
Om méér te weten te komen over het kappen van krullend haar, kan je een kijkje nemen op www.strictlycurls.com. Daar kan je als lezer leren hoe je 14 verschillende kapsels voor krullend haar zelf kan creëren.
 
Zie ook: Méér opsteekkapsels