Witte band in haar

Vraag over haar verven
 
Vraag: Ik zou mijn haar wit willen krijgen (als witte band langs onder - als het mogelijk is - en daarboven zwart).
 
Maar ik zal u eerst vertellen wat ik al met mijn haar gedaan heb. Ik kom van kastanjebruin haar en heb golvend haar dat redelijk dik en stevig is.
 
Ik heb het haar al geblondeerd met Poly Palette. Ik het dit twee keer gedaan, omdat mijn haar namelijk geel en rossig begon uit te slaan. Daarna heb ik het terug bruin proberen te kleuren, maar dat mislukte, dus heb ik het zwart geverfd. Dan heeft een vriendin het terug gebleekt en terug bruin gekleurd. Hierna heb ik het nog verschillende keren bruin geverfd, omdat het steeds na een tijdje terug rossig begon te worden. Dit was met Garnier Movida zonder ammoniak. De eerste keren ben ik ook naar de kapper geweest, maar dit was natuurlijk niet echt goedkoop.
 
Nu is de vraag: gaat mijn haar niet breken wanneer ik het wit probeer te kleuren? Een kennis van mij heeft het namelijk zelf wit gemaakt en zei me dat hij dat heeft gedaan door het haar te bleken.
 
Ondanks het vele kleuren is mijn haar nog steeds niet gebroken, maar ik denk dat dit misschien wel eens zou kunnen gebeuren door te bleken. Hebt u advies voor mij? Kan/mag ik mijn haar bleken? Indien ja, hoe geraak ik dan aan wit?

 
Antwoord: Zo te zien heeft uw haar de laatste tijd al heel wat kleur- en ontkleurbehandelingen moeten doorstaan. Natuurlijk hebben zo’n extreme kleurveranderingen wel degelijk een slechte invloed op uw haarkwaliteit!
 
Ik persoonlijk zou niet adviseren om opnieuw naar licht te gaan. U zit nu opnieuw op een donkere kleur, dus heel de ontkleurbehandeling zou weer van voor af aan moeten plaatsvinden, waarschijnlijk opnieuw zonder gewenst resultaat, want omdat u nu weer zo donker bent, komt eerst al het warme (rood/oranje) effect naar boven, dus voor echt wit haar zijn er weer enkele ontkleuringsstappen nodig.
 
Als u het toch wilt doen, dan zou ik ook alleen de onderkant blonderen – dat gedeelte dus dat u ook daadwerkelijk wit wilt – en niet het gedeelte waar later weer zwart overheen moet. Dat is namelijk overbodig beschadigen van de rest van het haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar