Vierkant gezicht en laagjes

Kapsel met laagjes
Afbeelding: AI-illustratie
Vraag: Ik heb lang, dik en kroezig haar. Ik ben een brunette en heb een vierkant gezicht. Ik wil mijn haar laten knippen, maar niet kort. Ik zou het lang willen houden. Zouden laagjes mij staan of wat raadt u mij aan? Bedankt.
 
Antwoord: Het is haast onmogelijk om een passende suggestie te doen voor een kapsel zonder erg specifieke informatie. Ik kan u wel enkele tips geven op basis van de gegeven info. Ik moet echter wel een aantal veronderstellingen maken.
 
Ik veronderstel dat wanneer u uw haar als “een soort kroes” omschrijft, u dan verwijst naar een golfpatroon dat maakt dat uw haar er een beetje ruig gaat uitzien. Gewoonlijk staat dit soort haar niet goed met veel laagjes, TENZIJ u de krul wilt accentueren. U kunt het haar vaak laten knippen met een oppervlakkig gehoekte “schuinte” bij de haarpunten, wat er gewoonlijk mooi uitziet, maar kan resulteren in een uitstaand kapsel.
 
Met een vierkant gezicht zou u kunnen opteren voor laagjes en kiezen voor een lang gelaagde snit, wat vermoedelijk de hoeveelheid krul zou doen toenemen doordat de hoeveelheid gewicht van het haar gereduceerd wordt en het haar méér gaat opkrullen. Zo kunt u uw lengte behouden.
 
Dit is een goed idee voor een vierkant gezicht omdat zo’n gezichtsvorm een zachter kapsel vraagt met meer rondingen. Maar laat het haar toch niet té lang. Extra lengte zal de blikken naar beneden richten en uw gezicht lang en rechthoekig doen lijken. Iets tot halfweg de nek zou vermoedelijk ideaal zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Krullend haar en laagjes