Verlies van extensions

Vrouw met uitgevallen extensions
 
Vraag: Vijf dagen geleden liet ik extensions aanbrengen (met bondingen via een warme tool en mijn kapper gebruikte echt haar). Ik ben reeds 5 lokken verloren en ik maak me zorgen. Ik gebruik de borstel die bij de kit stak en ik draag mijn haar ’s nachts zoals aanbevolen in een paardenstaart.
 
Ik begrijp dat het normaal is om lokken te verliezen, want eigen haar valt ook uit, maar 5 in één week lijkt me wel een beetje veel. Wat is ongeveer het gemiddelde aantal lokken dat iemand in een week verliest? De extensions die ik kreeg, moeten wel 6 maanden meegaan, maar aan dit tempo ben ik niet zo zeker daarvan.

 
Antwoord: Eerst en vooral had u van uw kapper een aantal moeten krijgen van “aanvaardbaar verlies” en een tijdskader waarbinnen dit zou moeten gebeuren. Maar uw kapper deed dit niet, dus gaat u best terug om hierover te praten. Mijn persoonlijk oordeel is: 5 lokken die uitvallen in 5 dagen is buitensporig.
 
Het is hoe dan ook uw kapper die de bondingen van de overblijvende haarverlenging zal moeten inspecteren. Denkt u dat de kapper fouten maakte bij het aanbrengen, spreek dan met de saloneigenaar of ga naar een ander salon voor een second opinion. Doe dit eveneens wanneer de kapper weigert om elke verantwoordelijkheid voor uw probleem op te nemen.
 
Dit alles natuurlijk op voorwaarde dat u inderdaad de verzorgingsinstructies nauwgezet volgde. Uw kapper zal waarschijnlijk niet toelaten dat u ongelukkig bent met een dienst die zeker weten duur was. De bedoeling is om omzet te draaien en het tevreden houden van een klant is de enige manier om in deze business langdurig succes te boeken. Ik ben er zeker van dat er zaken kunnen geregeld worden zodat u als tevreden klant buiten stapt.
 
©Kapsels.net
Foto: Elena Nichizhenova/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over extensions