Haar langer laten groeien

Jongeman die zijn haar laat groeien
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een jongeman van 22 jaar en heb mijn hele leven al een kort kapsel met korte zijkanten en bovenaan rommelige stekels. Ik wil nu wel eens een wat langer kapsel, misschien zonder stekels. Ik zou willen weten hoe lang mijn haar moet zijn om er een ander model in te maken.
 
Ik heb al wel eens geprobeerd om mijn haar te laten groeien, maar na een 8-tal weken ziet het er echt niet meer uit. Dan ga ik opnieuw naar de kapper voor hetzelfde model, telkens weer. Hebt u misschien enkele goede tips?

 
Antwoord: Het is steeds vervelend wanneer je je haar moet laten groeien naar een langere lengte. Vooral omdat je vaak op die “rotlengte” komt. Omdat het nu heel kort is, gaat het op de verkeerde plaatsen steken. Maar je kan hier eigenlijk niets aan doen.
 
Je kan je haar voorlopig best even laten doorgroeien, zodat de kapper het de volgende keer echt al in een ander model kan knippen. En na 8 weken kan dat natuurlijk nog niet.
 
Haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, dus na 2 maanden is dit 2 cm; die knip je dan makkelijk weer af. Probeer het echt wat langer vol te houden voor die andere look.
 
Het zou ook kunnen dat je andere producten moet gaan gebruiken om je haar in model te krijgen, dit omdat je haar natuurlijk langer en dus zwaarder is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Foto's van herenkapsels