Kniptechniek met het plaatsen van vingers

Kapper die zijn vingers op de jukbeenderen en bakkebaarden van de klant legt
Foto: Pixelshot/Canva
Vraag: Als mijn haar wordt geknipt, legt mijn kapster altijd een of twee van haar vingers op de zijkanten van mijn voorhoofd, mijn jukbeenderen en/of mijn bakkebaarden. Wat is het idee hierachter? Waarom doet ze het? Mijn haar is kort.
 
Antwoord: Korte kapsels zoals pixiesnitten en korte herensnitten zijn geweldige keuzes voor degenen die een praktische snit willen die gemakkelijk te stylen is. Je haar kort laten knippen kan echter ook een beetje eng zijn, omdat eventuele fouten meer opvallen.
 
Om ervoor te zorgen dat de snit gelijkmatig, symmetrisch en nauwkeurig is, gebruiken kappers vaak speciale controletechnieken met hun vingers. Ze plaatsen vaak hun vingers op verschillende delen van het hoofd van de klant, zoals de zijkanten van het voorhoofd, de jukbeenderen of de bakkebaarden. Deze technieken hebben meerdere doelen en kunnen de kwaliteit van een kort kapsel drastisch verhogen.
 
Een van de belangrijkste redenen waarom kappers en kapsters hun vingers op de zijkanten van het voorhoofd of de jukbeenderen leggen, is om een referentie voor de lengte van het kapsel te visualiseren. Dit is belangrijk bij het werken met kort haar, omdat zelfs kleine variaties in lengte merkbaar kunnen zijn. Door hun vingers op deze gebieden te plaatsen, kunnen kappers een referentiepunt voor de lengte van het kapsel visualiseren, wat garandeert dat het haar op de gewenste lengte wordt geknipt.
 
Een andere reden waarom haarstylisten hun vingers op deze gebieden leggen, is om balans te creŽren tussen beide zijden van het hoofd. Bij het knippen van haar is het essentieel om ervoor te zorgen dat het kapsel gelijkmatig is en dat de ene kant niet langer of korter lijkt dan de andere. Door bepaalde punten aan de zijkanten van het voorhoofd of de jukbeenderen als referentiepunt te gebruiken, kunnen kappers een symmetrische look creŽren met haar dat aan beide zijden van het hoofd gelijk is.
 
Kapper die zijn vingers op de zijkanten van het voorhoofd van de klant legt
Foto: Pixelshot/Canva
Bovendien kunnen kappers hun werk dubbelchecken door hun vingers op deze gebieden en ook op de bakkebaarden te plaatsen. Dubbelchecken is een essentiŽle stap om ervoor te zorgen dat het kapsel gelijkmatig is. Nadat het haar aan de ene kant van het hoofd is geknipt, gaat de kapper of kapster naar de andere kant en legt zijn of haar vingers op referentiepunten om te controleren of de lengte aan beide kanten gelijk is. Door dit te doen, kunnen haarstylisten zien of er links of rechts moet bijgeknipt worden en ervoor zorgen dat het kapsel er zo goed mogelijk uitziet.
 
Kappers met veel ervaring ontwikkelen soms hun eigen knipmethodes om het knippen van haar voor zichzelf eenvoudiger en sneller te maken. Dan gebruiken ze technieken die ze nooit op de kappersschool ebben geleerd en kan het soms moeilijk zijn voor iemand die er niet mee vertrouwd is om te begrijpen waarom ze bepaalde dingen precies doen. Het belangrijkste is echter het uiteindelijke resultaat van de knipbeurt. Als het er goed uitziet, maakt het niet uit wat voor "vreemde" dingen de kapper deed.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen