Veranderende haarkleur

Blond haar met een rode gloed
Foto: Remark Anna/Shutterstock
Vraag: Ik heb 2 vraagjes.
 
Ik wil graag weten of je haarkleur in de loop der jaren kan veranderen. Ik heb voor zover ik weet altijd rood haar gehad. De laatste keer dat ik bij de kapper was, heb ik gevraagd om mijn haarkleur te omschrijven. De kapper zei donkerblond met een rode gloed erdoorheen.
 
Ik heb wel reeds een keer een coupe soleil gehad, ik heb eens blonde highlights gehad en ik heb mijn haar 2 keer laten kleuren naar een donkere bruine kleur waar ook een rode kleur doorheen zat. Kan dit ook ermee te maken hebben?
 
En hoe komt het dat één kant van mijn haar steeds korter geknipt wordt dan de andere? Tot nu toe gebeurt dit bij elke kapper.

 
Antwoord: Het is volkomen normaal dat de haarkleur in de loop der jaren kan veranderen. Bij veel mensen neigt de haarkleur naar een andere tint als gevolg van blootstelling aan verschillende omgevingsfactoren, levensstijlveranderingen en genetische factoren.
 
In jouw geval, met highlights en kleuringen in het verleden, kan dit zeker invloed hebben gehad op de perceptie van je haarkleur. De combinatie van coupe soleil, blonde highlights en donkerbruine kleuringen met een rode ondertoon kan resulteren in een donkerblonde kleur met een rode gloed, zoals je kapper aangaf.
 
Wat betreft de ongelijkheid in haarlengte aan één kant, dit kan te maken hebben met de kniptechniek van de kapper. Soms kan het ook te maken hebben met de natuurlijke textuur van je haar. Bij krullend haar kan het ene deel meer krullen vertonen dan het andere, waardoor het korter lijkt. Het is belangrijk om dit te bespreken met je kapper en duidelijk aan te geven dat je graag een gelijke lengte aan beide zijden wilt behouden. Een ervaren kapper kan hier rekening mee houden en de juiste kniptechnieken toepassen om de gewenste symmetrie te bereiken.
 
Als je de oorspronkelijke haarkleur terug wilt, is verven een optie. Een professionele kapper kan je adviseren over de beste aanpak om de gewenste kleur te bereiken en tegelijkertijd de gezondheid van je haar te behouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is de kleur van je haar erfelijk?