Veranderende haarkleur

Blond haar met een rode gloed
 
Vraag: Ik heb 2 vraagjes.
 
Ik wil graag weten of je haarkleur in de loop der jaren kan veranderen. Ik heb voor zover ik weet altijd rood haar gehad. De laatste keer dat ik bij de kapper was, heb ik gevraagd om mijn haarkleur te omschrijven. De kapper zei donkerblond met een rode gloed erdoorheen.
 
Ik heb wel reeds een keer een coupe soleil gehad, ik heb eens blonde highlights gehad en ik heb mijn haar 2 keer laten kleuren naar een donkere bruine kleur waar ook een rode kleur doorheen zat. Kan dit ook ermee te maken hebben?
 
En hoe komt het dat één kant van mijn haar steeds korter geknipt wordt dan de andere? Tot nu toe gebeurt dit bij elke kapper.

 
Antwoord: Dat je kleur verandert in de loop der jaren, is niet zo heel gek. Dat gebeurt namelijk bij iedereen en het enige wat je kan doen wanneer je je oorspronkelijke kleur terugwil, is je haar gewoon verven.
 
Dat je haar steeds aan de éne kant korter is, heeft niet echt iets met jouw haar te maken, maar wel met diegene die je haar knipt. Wel kan het zijn dat bij krullend haar de éne kant méér krult, waardoor het haar daar korter lijkt. Maar dat is wel iets waar de kapper rekening mee kan houden.
 
©Kapsels.net
Foto: Remark Anna/Shutterstock
 
Zie ook: Is de kleur van je haar erfelijk?