Gemengd haar steil of krullend?

Vrouw met gemengd haar
Foto: Wayhome Studio/Shutterstock
Vraag: Ik ben half Nederlandse, half Surinaamse. Mensen denken steeds dat ik afrohaar heb, maar ik heb Europees haar. Het krult, maar is erg dun, slap en futloos. Ik draag het altijd in een knotje, omdat het te dun en te slap is om los te dragen.
 
Kappers willen mijn haar steeds straightenen met de CHI-tang, maar zij begrijpen niet dat er dan niks meer van mijn haar overblijft, het is dan net een spinnenweb. Ik geloof dat ze mijn haar niet goed begrijpen, daarom heb ik ook niet veel vertrouwen meer in kappers. Ze geven steeds aan wat er zo vreemd is aan mijn haar of wat de vorige kapper verkeerd heeft gedaan, maar ze doen er nooit eens iets leuks mee. Misschien is dat met mijn haar ook niet mogelijk. Het is ook steeds anders.
 
Eens wilde een kapster extensions in mijn haar doen die een hele andere krul hadden dan mijn eigen haar. Ik zei haar dat het contrast toch veel te groot zou zijn. Ze beaamde dit, maar wilde ze wél in mijn haar stoppen.
 
Ik ben al heel veel geld kwijt aan mislukte pogingen om mijn haar op iets te doen lijken. Nu dacht ik: is het misschien een idee om te straightenen met de tang en daarna krullers in mijn haar te doen? Dan is het glad en niet pluizig en zou het wat voller lijken door de krullers. Dan is het misschien ook steviger en blijft er méér model in. Misschien heeft iemand suggesties voor mij?

 
Antwoord: Het haar eerst straightenen en daarna inzetten met krullers zou ik niet doen. Wanneer je eerst gaat straightenen, verlies je volume en wanneer je daarna terug volume wil in je haar brengen, zal je moeilijkheden ondervinden. Ook zou dit minder lang blijven zitten.
 
Eerst zou ik voor mezelf een keuze maken: steil of krullen. Daarna kunnen we passend advies geven.
 
Het is natuurlijk ook beter voor de kwaliteit van je haar om slechts voor 1 van de 2 chemische behandelingen te kiezen. Beide behandelingen kunnen ammoniavrij, dus is dit wel zo mild mogelijk voor je haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar