Verwijderen van extensions

Vrouw die een haarprobleem heeft
 
Vraag: Ik heb een ernstig probleem met mijn haar na het laten verwijderen van extensions. Ik heb deze extensions inmiddels al ruim 6 jaar geleden laten verwijderen. Tijdens het verwijderen van de lijmresten c.q. plastiekrestjes hebben ze de helft van mijn haar met het kammen letterlijk uitgetrokken. Ik had bijna geen haar meer op mijn hoofd en na een week voelde ik allemaal stoppels. Nu is mijnhaar al redelijk teruggekomen.
 
Ik had altijd al heel fijn haar. Maar het probleem is dat de structuur veranderd is. Ondanks het feit dat ik dun haar had, was het altijd wel zacht en mooi steil. Nu heb ik echter in mijn onderlaag en tussen de haren door – dus waarschijnlijk wat teruggegroeid is na het uittrekken – een soort slag in mijn haar.
 
Hierdoor lijkt het net of mijn haar pluizig is, maar het ergste is dat het van mijn hoofd gaat af staan. Wanneer ik mijn haar los draag, gaat alles dus uit elkaar staan, waardoor je door mijn haar heen kijkt en ik een soort heksenhaar heb. Het is werkelijk geen gezicht! Producten om mijn haar te voeden en te straightenen helpen allemaal niet.
 
Ik ben al bij meerdere kappers geweest en de laatste zei dat mijn haar zo vreemd zit omdat het nog niet al mijn haar een gelijke lengte heeft. Kan dit de oorzaak zijn? Maar het is al 6 jaar geleden en ik laat er steeds een stuk afknippen. Ik wil graag opnieuw halflang haar, maar zodra mijn haar iets langer wordt (en dan bedoel ik tot net boven mijn schouders), gaat het weer zo raar doen. Kom ik hier ooit nog vanaf? Zou ik het chemisch kunnen laten steilen?
 
Ik hoop dat u mij kunt helpen, want ik draag nu al die jaren alleen maar een staart, want verder is er niets met mijn haar te beginnen.

 
Antwoord: Jammer dat je zo’n vervelende ervaring hebt met extensions, want haarverlengingen kunnen heel erg mooi zijn.
 
Als het haar tot op je schouders valt, is het niet veel gegroeid, nee. Gemiddeld groeit haar 1 cm per maand, dus 12 cm per jaar. Na 6 jaar zou dit dus al 72 cm moeten zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat je zeker al “nieuw” haar hebt. Je hebt al enige tijd niet meer dat beschadigde haar van bij het uithalen van je extensions.
 
Dat de structuur van je haar anders is, is goed mogelijk. Dit gebeurt bij iedereen in een periode van gemiddeld 7 jaar.
 
Ik adviseer om verzwarende en vochtinbrengende haarproducten te gaan gebruiken. Deze lijn bestaat uit een shampoo, een conditioner en een zijdeproduct. Zo verzorg je het haar op en top en zal je gaan merken dat de kwaliteit steeds beter wordt en het dus niet meer zo zal gaan steken.
 
Door daarbij een stijltang te gebruiken, pers je door de warmte het product dieper in het haar. Zo wordt het haar dus intensiever verzorgd en gaat het extra glanzen. Het voordeel van zo'n tang (in combinatie met de producten) is dat het haar beter verzorgd wordt en dat het mooi glanzend en soepel valt.
 
©Kapsels.net
Foto: Africa Studio/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over extensions