Haarverlengingen en zwembad of strand

Haar met extensions op het strand
Foto: Vibrant Image Studio/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik heb extensions laten aanbrengen om op vakantie te vertrekken, maar ben zo stom geweest om mijn kapper niets te vragen over het zwembad en het strand.
 
Mag ik in een zwembad met chloorwater of zoutwater en in de zee of oceaan met mijn extensions? Ze zijn gehecht volgens iets wat de “racoon” methode heet.

 
Antwoord: Racoon Extensions is een merknaam voor een specifieke lijn van haarverlengingen en producten om extensions samen te houden en géén methode of behandeling.
 
In de mééste gevallen is er géén probleem om in het zwembad of de oceaan te stappen met je extensions, maar wees je wél bewust van het feit dat je érg zorgvuldig zal moeten omspringen met je extensions eens je uit het water komt. Spoel het haar grondig uit en volg daarbij alle instructies van je kapper.
 
Ik raad óók aan om nazorgproducten te gebruiken die speciaal bestemd zijn voor jouw specifieke type extensions (deze producten zijn te koop in het salon). In véél gevallen zullen salons weigeren om garantie te geven op hun haarverlengingen als je hun producten niet gebruikt.
 
Het laatste wat je wil voor de extensions is dat ze niet meegaan zoals beloofd en dat je plots moet vaststellen dat het kapsel waar je zoveel geld voor betaald hebt, nu onaantrekkelijk is geworden.
 
Om jezelf volledig te beschermen, zou ik voorstellen dat je op zijn minst telefoneert naar het salon en de kapper die jouw kapsel gedaan heeft en bespreekt of er richtlijnen zijn voor de verzorging van je extensions. Het kan zijn dat het oké is om met je haarverlengingen te zwemmen in het zwembad of in zee, maar dat je salon tóch striktere normen heeft om je garantie te kunnen behouden voor het geval het slecht begint te gaan met je extensions.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions