Wolverine kapsel

Wolverine
Foto: Aisyaqilumaranas/Shutterstock
Vraag: Als sinds de eerste X-Men film wou ik het kapsel van Wolverine. Nu ik al de bakkebaarden heb, wil ik er het kapsel aan toevoegen. Niet al te puntig zoals in sommige scènes, maar de algemene look. Zou je me wat tips kunnen geven?
 
Antwoord: Ik groeide op als een fan van stripverhalen en ik hield van Wolverine omwille van zijn vreemd kapsel, dat uitstekend bij hem paste (alhoewel ik dacht dat zijn haar het resultaat was van zijn masker van zijn kostuum). Nadat ik de film X-Men gezien had met Hugh Jackman als Wolverine/Logan besefte ik dat dit kapsel voor hem gecreëerd werd.
 
In de film heeft Logan een klassiek “eendenstaart” kapsel uit de late jaren 50. Het is een mannensnit die de omtrek van de haarlijn volgt rond de oren en in de nek, maar die lang genoeg blijft om naar achter gekamd te worden, zodat de lengtes elkaar ontmoeten en lichtjes overlappen om langs achter in het midden plat te liggen. De snit kreeg deze naam omdat die langs achter op een eend lijkt.
 
Als je de bakkebaarden al hebt, dan kan ik aanbevelen om een horizontale leidraad te knippen aan de zijkant van het hoofd tot ongeveer midden het oor. Kam het haar bovenaan naar voor en knip een horizontale leidraad tot op een punt juist onder de wenkbrauwen. Kam het haar vervolgens opzij en knip een gehoekte leidraad om de haarlengtes van midden het oor tot bij de pony bij de wenkbrauw te doen aansluiten.
 
Het haar wordt dan bovenaan bij de kruin geknipt waarbij de voorkant als richtlijn gebruikt wordt en zo werk je naar achter toe terwijl je de omtrek van de hoofdhuid gebruikt om de kniphoek aan te duiden en terwijl je het haar in een hoek van 180 ° houdt. Om het haar aan de zijkanten te knippen, gebruik je de lengte van de richtlijn in het midden van het oor om het haar aan elke kant van voor naar achter te knippen, terwijl je ervoor zorgt dat de lengte van de zijkanten mooi overgaat in de lengte bovenaan.
 
Achteraan het hoofd blijf je de lengte van bovenaan als leidraad gebruiken en zorg je ervoor dat de lengtes aan de zijkanten van de nek mooi overgaan in de lengte die je achteraan knipt. Knip het haar in de nek op één lengte.
 
De snit kan je passend stylen met gel of mousse en je gebruikt een haardroger en een ronde borstel. Blaas het haar aan de zijkanten in een licht opwaartse hoek, waarbij je de borstel gebruikt om het haar naar achter te krullen terwijl je de vorm van het hoofd volgt. Doe hetzelfde met het haar bovenaan en werk van achter naar voor. Daarna kan je de ronde borstel gebruiken om een smalle strook ponyhaar te doen opspringen zoals op de filmposters of je kan de voorkant van het haar draaien om een “C”krul te maken over het voorhoofd zoals op andere plaatsen in de film.
 
Als afwisseling kan je gewoon product toepassen op pas gewassen/geconditioned/gespoeld haar en het haar met de handdoek wrijven tot het bijna droog is en dan een kam met wijde tanden gebruiken om het haar naar achter en licht opwaarts te stylen aan de zijkanten (de kruin volgend) en naar achter bij het voorhoofd. Laat het haar op natuurlijke wijze drogen en kam het dan opnieuw om de “wet” look te verzachten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe zelf haar knippen