Haargroei vertragen

Vrouw met een fris kort kopje
Foto: Lightfield Studios/Shutterstock
Vraag: Als ik mijn haar laat knippen, dan is het twee weken later alweer té lang om te kunnen stylen. Bestaat er een manier om mijn haargroei te vertragen?
 
Antwoord: In één woord, nee. De mééste mensen willen het tegenovergestelde – ze willen een manier vinden om hun haargroei te versnellen. Het haar groeit echter volgens een tempo dat genetisch bepaald is.
 
Ik vrees dat je je haar gewoon zal moeten laten groeien volgens zijn voorbestemde tempo en dat je het wat vaker zal moeten laten knippen om het te stylen zoals jij wenst.
 
Je zegt niet in detail welk kapsel jij hebt, maar je zou moeten in gedachten houden dat hoe korter het haar is, hoe sneller het zal lijken te groeien. Een voorbeeld: gemiddeld groeit iemands haar 1,25 cm per maand, dus als je haar extreem kort is – laat ons zeggen 2,5 cm lang of minder – dan zal het haar tenminste 50 % in lengte toegenomen zijn die maand.
 
Je moet je gewoon bewust zijn van het feit dat met een korter kapsel je vaker naar de kapper zult moeten voor een onderhoudsbeurt.
 
Je kan het bést eens met je kapper hierover praten, want die kan je vermoedelijk stylingtips geven die je kunnen helpen om de tijdsperiodes tussen twee knipbeurten in wat te rekken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Groeit kort haar sneller dan lang haar?