Verven en haarverlies

Haar verven
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben 17 jaar en ik denk dat ik bovenaan haar verloren ben. Mijn haar is enigszins dik en kroezig onderaan, maar érg dun bovenaan en dichtbij de wortels. Ik denk dat ik zelfs een kale plek heb.
 
Van nature heb ik vuilblond haar, maar ik verf het om de 3 maanden; soms verf ik het vaker. Ik heb mijn haar reeds twee keer zwart gekleurd en ik denk dat het toen begon uit te dunnen want zwarte haarkleuring is érg sterk.
 
Ik neem elke morgen een Biotin vitamine, maar dat helpt niet. Ik ben écht bang geworden aangezien ik zó jong ben en uitdunnend haar heb. Hoe zal mijn haar eruitzien wanneer ik ouder ben? Ik kan echter niet stoppen met het verven van mijn haar. Wat zou ik moeten doen?

 
Antwoord: Eerst en vooral, als je denkt dat je haar kleuren de oorzaak is van je haarverlies, dan moet je stoppen ermee, punt uit!
 
Zeventien is jong om te maken te hebben met haarverlies en je moet zéker zijn dat er géén medische oorzaak is voor het verlies. Maak een afspraak met een dermatoloog en bespreek je problemen met hem. Hij zal het bést in staat zijn om de mogelijke oorzaken te vinden en elke ernstige bezorgdheid over je haarverlies weg te nemen.
 
Denk eraan, een schoonheidsspecialist is bevoegd en getraind om je te helpen met het verzorgen en stylen van je haar, maar kappers zijn niet bevoegd of gekwalificeerd om een diagnose te stellen of behandelingen aan te bevelen voor alles wat gebeurt onder het huidoppervlak.
 
Terwijl ik je logisch gezien de raad kan geven om te stoppen met het kleuren van je haar als je denkt dat je haarverlies daardoor komt, moet je tóch naar een dokter om de échte oorzaak te laten vaststellen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverlies