Verlies van haar, wenkbrauwen en wimpers

Vrouw met haarproblemen
Foto: Lavizzara/Shutterstock
Vraag: Ik weet niet meer wat ik moet doen, mijn haar wordt maar dunner en dunner. Het was al aan het uitdunnen vr ik de anticonceptiepil nam, maar nu is het nog erger. Ik voelde me rot, had stemmingswisselingen, was depressief, wat je ook noemde, ik had het en de anticonceptiepil die ik nu nog steeds neem heeft me bij dit alles geholpen, maar nu is er dus dit haarprobleem.
 
Ik eet gezond, met veel protenen en groenten en neem ook vitaminen. Nu verlies ik ook al mijn wenkbrauwen en wimpers en dit is pas zo sinds ik de pil begon te nemen, zon 7 maanden geleden. Ik heb mijn bloed laten analyseren en alles is OK, inclusief schildklier- en freeT4waarden. Een hormonale test kon men niet uitvoeren omdat ik de pil neem. Deze situatie is krankzinnig. Ik ben pas 43 jaar en word kaal. Help me alsjeblief.

 
Antwoord: Eerst en vooral heb ik met je te doen als ik hoor hoeveel problemen je hebt. Ik kan me inbeelden hoe frustrerend het is om de oorzaak van je haarverlies maar niet te vinden en hoe machteloos je moet zijn om daarmee om te gaan.
 
Ik moet je echter meedelen dat dit gn onderwerp is waarover een kapper jou advies kan geven. Kappers zijn getraind en bevoegd om tekenen van mogelijke medische problemen te herkennen, zodat ze hun klanten naar een dokter kunnen sturen. We zijn erkend om haar te behandelen en te verzorgen van zodra het uit de hoofdhuid steekt, maar we zijn niet bevoegd of gekwalificeerd om je te adviseren omtrent de oorzaak of behandeling van welke vorm van haarverlies dan ook.
 
Het klinkt in jouw geval wel alsof je reeds medisch advies gevraagd hebt, dus blijf dit spoor alsjeblief volgen. Ik zou je willen de raad geven om het advies van een dermatoloog in te winnen, want die is gekwalificeerd om alle vormen van alopecia (haarverlies) te diagnosticeren en te behandelen. Een dermatoloog zou het bst moeten in staat zijn om je te helpen met zowel de oorzaak als de behandeling van je haarverlies.
 
Ik wens je alle succes toe! Laat de moed niet zakken, meid! Ik ben er zker van dat je dokter je kan helpen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over haarverlies