U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Diverse Vragen over Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kleur van wenkbrauwen verhelderen

Vraag: Gisteren liet ik mijn wenkbrauwen verven met permanente haarkleuring. Ik vroeg juist een tint donkerder dan mijn van nature erg lichtbruine kleur die je nauwelijks zag. Ik was met afschuw vervuld toen ik in de spiegel keek: mijn wenkbrauwen waren zo goed als gitzwart.
 
Ik heb een vlekkenverwijderaar gebruikt om de overtollige verf van mijn huid te verwijderen en dat maakte het uitzicht wat minder Halloweenachtig. Ik kan maar niet geloven dat ik toeliet dat dit met mij gebeurde en zweer plechtig om nooit meer terug te gaan naar dat kapsalon.
 
Help me alsjeblief, wat kan ik doen om mijn wenkbrauwen te verhelderen? Ik begrijp nu na wat zoekwerk op het internet dat het gevaarlijk was wat ik deed en als het product toevallig in de ogen komt, het dan blindheid zou kunnen veroorzaken. Ik lees ook dat kleurverwijderaars hetzelfde effect kunnen hebben, maar ik zal erg voorzichtig zijn. Ik zit met de hele zaak verveeld, doe alsjeblief n of ander voorstel!

 
Antwoord: Wel, het eerste wat ik je kan zeggen (en het is best mogelijk dat je dit al zelf opgemerkt hebt) is dat als je je gezicht regelmatig wast, je zal zien dat de kleur van je wenkbrauwen wat verbleekt. Als dit nog niet voldoende is, dan zou ik een aantal zaken suggereren vooraleer je kiest voor een kleurverwijderaar, want die is duidelijk gevaarlijk dichtbij je gevoelige oogweefsel.
 
Het eerste wat ik aanraad is het gebruik van een reinigende shampoo vermengd met gelijke delen water; Was je wenkbrauwen met die mengeling op een tandenborstel met zachte haartjes. De shampoo is bedoeld om restanten en olin te verwijderen uit je haar als voorbereiding op een chemische behandeling zoals een permanent, maar die kan eveneens helpen om wat overtollige kleur van de wenkbrauwen te verwijderen en zo krijg je wenkbrauwen die er wat natuurlijker uitzien. Zorg ervoor dat je je gezicht naar voor buigt over de gootsteen zodat de shampoomengeling niet in je ogen loopt. Na een paar behandelingen zou je resultaat moeten boeken.
 
Als dit niet helpt, dan kan je Eerste Hulp waterstofperoxide op een katoenen doekje doen en dit op de wenkbrauwen aanbrengen. De peroxide is niet z sterk dat je ogen zouden beschadigd raken als het product ermee in aanraking komt, maar toch sterk genoeg om een verlichtend effect te hebben op de wenkbrauwen.
 
Ik raad niet aan om een kleurverwijderproduct te gebruiken, hoe voorzichtig je ook van plan bent te zijn. De risicos zijn t groot: je zicht zou bij een misstap ernstige beschadiging kunnen oplopen.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact