Haar té veel behandelen met conditioner

Conditioner
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn haar is middenbruin, maar een goed deel is verhelderd tot een vuilblond de laatste 10 jaar. Ik laat mijn haar ’s nachts aan de lucht drogen en gebruik ’s morgens een krultang om het te stylen. Ik gebruik modelleerpasta en haarlak en soms een scrunch gel. Mijn haar heeft de neiging om droog te zijn, dus probeer ik het goed te conditionen.
 
Ik heb geprobeerd om Sebastian Potion 9 te gebruiken als een leave-in conditioner. Ik waste mijn haar met Redken All Soft producten om de twee dagen, en gebruikte de dag ertussen énkel conditioner. Daarna behandelde ik mijn haar elke dag met Potion 9 en een beetje Redken Align 12 om het kroezen te voorkomen.
 
Eén keer per week gebruikte ik Neutrogena anti-residu om het overschot aan product te verwijderen en Redken Heavy Cream om diep te conditionen. Na een paar weken leek mijn haar droger te worden in plaats van zijdezacht. Sindsdien ben ik Fructis leave-in antikroesserum gaan gebruiken in plaats van Potion 9 en mijn haar is nu véél zachter en het glanst méér. Deed ik van het goede té veel door elke dag Potion 9 te gebruiken?

 
Antwoord: Als ik naar de ingrediënten kijk van Sebastian Potion 9, dan zie ik glycerine op de tweede plaats staan. Glycerine is een opmerkelijke substantie die grootse zaken doet voor vochtinbrengende producten.
 
Glycerine is echter hydroscopisch, wat betekent dat het water absorbeert van zijn omgeving. Het is mogelijk dat de problemen die jij had met de producten een resultaat zijn van de manier waarop de glycerine in het product inwerkte op je haar. (In het bijzonder als de glycerine niet in je haarschacht binnendrong, maar énkel op de oppervlakte van de cuticula bleef zitten.)
 
Fructis (van Garnier) aan de andere kant bevat fruitextracten en oliën als vochtinbrengende ingrediënten. Deze zullen misschien niet op dezelfde manier het haar helpen absorberen en vocht vasthouden, maar ze strijken de cuticula (schubbenlaag) glad, waardoor het haar glanzend en zijdezacht wordt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging