U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

De temperatuur bij het kleuren van haar

Vraag: Waarom is de temperatuur belangrijk bij het kleuren van haar? Sommige kapsalons gebruiken artificiële warmte terwijl anderen het houden bij de warmte geproduceerd door het hoofd. Heeft dit iets te maken met de conditie van het haar?
 
Antwoord: Gewoonlijk dient het gebruik van warmte bij het verven om ervoor te zorgen dat de ontwikkelaar in de kleurmengeling sneller zijn werk kan doen om het haar te lightenen. Warmte is ideaal om het lifteffect van de kleurmengeling te bespoedigen en om te verzekeren dat de kleur overal evenveel verheldert.
 
Dit is zelfs van toepassing wanneer je van één kleur gaat naar een kleur die slechts een paar tinten lichter is, maar van een andere schakering, bijvoorbeeld: van een lichtbruin naar een donker aardbeienblond. Om de kleuring het gewenste resultaat te geven, zal je er moeten voor zorgen dat het haar voldoende verhelderd is, zodat de kleur kan afgezet worden en de juiste resultaten geeft …
 
Of de kleurspecialist nu ál dan niet warmte gebruikt tijdens de behandeling kan ook afhangen van de sterkte van de gebruikte ontwikkelaar en van de gewenste kleur. Soms, wanneer hij énkel haar bijwerkt dat vroeger reeds gekleurd werd, zal hij géén warmte gebruiken wanneer dit in het verleden al gebeurde om verdere verheldering van het reeds gekleurde haar te vermijden. De warmte van de hoofdhuid zal ervoor zorgen dat de uitgroei voldoende verheldert om bij de rest van het haar te passen.
 
Warmte kan soms ook gebruikt worden bij het verven van haar dat in het verleden al bewezen heeft resistent te zijn voor haarkleuring. Dit kan het geval zijn bij grijs haar of ander haar dat typisch resistent is voor een chemisch proces.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact