Kort haar en spelden

Haar met spelden
Foto: Shutterstock
Vraag: Kan je spelden gebruiken in kort dik haar? Hoe lang moet mijn haar zijn om spelden te kunnen dragen? Welke spelden gebruik je het best in kort haar?
 
Antwoord: Spelden dienen speciaal om delen van het haar in een specifieke schikking te houden, zoals wég uit het gezicht of samengehouden in de nek.
 
Gewoonlijk moet het haar lang genoeg zijn om te “hangen” om zo dus een speld nodig te hebben of te gebruiken, maar dat kan al vanaf zo’n goede 7 cm lengte, afhankelijk van de look die je wenst te bereiken.
 
Als je spelden gebruikt in korter haar, dan moeten die noodzakelijkerwijze kleiner zijn, gewoonweg omdat de lengte van het haar inhoudt dat niet meer zoveel haar op één plaats kan samengehouden worden om vast te maken in de speld. Je hebt kleinere spelden nodig om zeker te zijn dat het haar stevig zal vastgehouden worden.
 
Zoek misschien ook best naar spelden die een soort grijpmechanisme hebben – ofwel tandjes, ofwel een rubberen strook – om het haar zo vast mogelijk te houden voor het geval de haarlokken dun zijn. Je moet eens verschillende spelden uittesten en kijken wat het beste resultaat geeft bij jou.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van haar