Rode gloed in bruin haar

Vraag: Vorige week heeft de kapper mijn haar gekleurd met een spoeling. Ik heb toen aangegeven dat ik graag een mooie donkerbruine kleur wou, maar dat er absoluut geen rode gloed mocht inzitten. Ik heb al vaker mijn haar laten kleuren en toen was ik ook niet tevreden.
 
Mijn eigen haarkleur is middenbruin. Deze keer heeft de kapper er een klein beetje warmte in gedaan – denk ik – omdat hij bang was d at het anders een té koele kleur zou worden. Na een paar dagen ben ik nog steeds niet tevreden over de kleur. Bij daglicht zit er een rode en misschien ook wel een beetje een paarse gloed in.
 
Ik ben bang dat, wanneer ik naar de kapper ga, hij zal zeggen dat er enkel een donkere kleur overheen kan. Dit heb ik de vorige keer ook gehad en dat stond mij gewoon niet.
 
Wat is er met mijn haar aan de hand? En wat kan ik nu doen om die rode gloed weg te krijgen?

 
Antwoord: Je kan het best je haar kleuren met een astint: die haalt de warmte uit het haar.
 
Wanneer je steeds in hetzelfde kapsalon je haar laat verven, kan de kapper ook zien welke kleuren je reeds hebt gehad in het verleden en hoe die op jouw haar uitpakken. Hierdoor kan hij de kleur voor jou aanpassen en de juiste kleur maken!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar