Rode gloed in bruin haar

Vraag over een kleurspoeling
 
Vraag: Vorige week heeft de kapper mijn haar gekleurd met een spoeling. Ik heb toen aangegeven dat ik graag een mooie donkerbruine kleur wou, maar dat er absoluut geen rode gloed mocht inzitten. Ik heb al vaker mijn haar laten kleuren en toen was ik ook niet tevreden.
 
Mijn eigen haarkleur is middenbruin. Deze keer heeft de kapper er een klein beetje warmte in gedaan – denk ik – omdat hij bang was dat het anders een té koele kleur zou worden. Na een paar dagen ben ik nog steeds niet tevreden over de kleur. Bij daglicht zit er een rode en misschien ook wel een beetje een paarse gloed in.
 
Ik ben bang dat, wanneer ik naar de kapper ga, hij zal zeggen dat er enkel een donkere kleur overheen kan. Dit heb ik de vorige keer ook gehad en dat stond mij gewoon niet.
 
Wat is er met mijn haar aan de hand? En wat kan ik nu doen om die rode gloed weg te krijgen?

 
Antwoord: In dit geval kan het helpen om je haar te kleuren met een astint, aangezien deze tint de warmte uit het haar haalt, wat de rode gloed kan verminderen.
 
Als je regelmatig naar hetzelfde kapsalon gaat, heeft de kapper mogelijk een overzicht van de kleuren die je in het verleden hebt gehad en hoe deze op jouw haar hebben gereageerd. Dit stelt hem in staat de kleur aan te passen aan jouw specifieke behoeften en de gewenste tint te creëren.
 
Het is ook een goed idee om met de kapper te bespreken wat je precies wilt en welke kleur je voor ogen hebt. Wellicht kan hij een oplossing bieden die de ongewenste rode gloed corrigeert zonder simpelweg een donkere kleur over het bestaande te plaatsen. Open communicatie met de kapper is belangrijk om tot een bevredigend resultaat te komen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar