Pompadour kapsel

Pompadour kapsel
Brian Setzer - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Vraag: Ik zou moeten weten waar ik afbeeldingen kan vinden van een pompadour kapsel – het mannenkapsel uit de jaren 80. Bedankt.
 
Antwoord: Het pompadour kapsel was feitelijk een mannenkapsel dat ontstond in de jaren 50 en bij de mannen extreem populair werd in de late jaren 50 en de jaren 60. Om er maar een paar te noemen, Rick Nelson, Johnny Cash, James Dean, the Beatles en Elvis Presley … allen hadden ze op één of andere manier een pompadour kapsel.
 
Het kapsel dook opnieuw op als een populair kapsel bij veel rockers in de jaren 80. Eén van de méést prominente dragers van dit kapsel is Brian Setzer (van de Stray Cats en de Brian Setzer Orchestra). Setzer draagt tot op heden nog steeds dit kapsel.
 
Het grootste verschil tussen het pompadour kapsel uit de jaren 50 en 60 en de modernere variant is dat dit men dit kapsel tegenwoordig gewoonlijk gaat stylen met een drogere look en het is gewoonlijk ook hoger en voller. Dit is te wijten aan de vooruitgang van de stylingproducten en de komst van het stylen via de droogblaastechniek.
 
Om foto’s te vinden van dit kapsel, ga je op het internet best op zoek naar “pompadour kapsel” en zelfs naar “Brian Setzer”. Ik ging vlug even zoeken en vond verschillende sites met foto’s van het kapsel uit verschillende periodes en sommige van die sites waren uitsluitend gewijd aan het pompadour kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Herenkapsels en mannenhaar