Onhandelbaar krullend haar

Vraag: Ik ben nu al een half jaar in de weer met mijn haar. Ik heb van nature sterk krullend haar van een behoorlijke lengte. Ik laat vanaf mijn 16de de uitgroei bijwerken in een iets blondere, lichtere kleur. Nu wilde ik vorig jaar heel mijn haar wat donkerder hebben, meer terug mijn eigen haarkleur.
 
Ik heb mijn haar laten verven in een professioneel kapsalon. Een paar dagen later werd de kleur grijs en besloot ik terug te gaan. Daar hebben ze mijn haar volgens mij een aantal keren ontkleurd. Eerst was ik oranje, dan kanariegeel en daarna hebben ze het nog een keer geverfd.
 
Sindsdien zijn mijn krul en structuur niet meer normaal en is mijn haar erg droog en pluizig en echt onhandelbaar te noemen. Ik heb toen, na twee maanden met verschrikkelijk haar te hebben rondgelopen, toch maar besloten om het te laten afknippen.
 
Ongeveer twee derde van mijn haar is er nu af, maar er is nog steeds niet zoveel veranderd! Ik heb echt heel veel verschillende verzorgings- en stylingproducten geprobeerd (zowel thuis als in kuurverband bij de kapper), maar niets helpt nog! Ik zou willen weten of jullie nog tips voor mij hebben. Ik laat nu alleen nog de uitgroei bijwerken. Is dit verstandig of laat ik dit eveneens best achterwege?

 
Antwoord: De uitgroei kan je natuurlijk steeds laten bijwerken, want dit is nog maagdelijk haar, waar dus nog niks mee is gebeurd. Verder is het heel belangrijk dat je je haar goed blijft verzorgen. Dat kan je heel goed doen met een haarmasker, bijvoorbeeld het Defrizz Masque van de Liding Life lijn van Kemon.
 
Dit is een masker dat geschikt is voor droog, beschadigd en pluizig haar. Verder adviseer ik je om een goed product te gebruiken dat je na het wassen in je haar kan laten zitten, zoals de Silk Therapy van Farouk Systems USA. Dit is een product dat uit pure zijde bestaat en het zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het haar wordt behouden. Het geeft je haar bovendien een schitterende glans.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging