Onhandelbaar krullend haar

Mooi lang haar met krullen
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik heb een vraagje over krullend haar. Ik ben zelf een halfbloed en heb het fijne haar van mijn vader en de krullen van mijn moeder gekregen. Ik zit dus met redelijk onhandelbaar haar, dat aan het begin van de dag best wel leuk kan zitten, maar ook vrij snel weer instort ...
 
Het is ook al niet erg dik en ik weet dus nooit wat ik ermee aan moet. Ik heb al van alles geprobeerd, zoals straightenen (had ik nooit mogen doen), dure speciale kappers (daar werd ik gezegend met een afschuwelijk “big hair” kapsel) en noem maar op. Dat laatste heeft geresulteerd in een periode van bijna 2 jaar waarin mijn kapster en tevens goede vriendin heel veel moeite heeft moeten doen om er weer een model in te kunnen knippen.
 
Maar nog steeds kon ik er niks mee. Met als gevolg dat ik het helemaal zat was en besloot dat de kapster er de schaar maar moest inzetten. Gelukkig is ze me in mijn opwelling niet gevolgd (ze was namelijk bang dat ik er spijt van ging krijgen) en heeft ze mijn haar tot nét boven de schouders afgeknipt. Helaas, ook dit kapsel past niet bij mijn gezicht. Nu vind ik dit niet zo’n ramp, omdat er in ieder geval een heel stuk van mijn haar af is en het weer gezond kan aangroeien.
 
Maar ook nu is het resultaat iedere dag een knot of een staart… Ik kan werkelijk NIETS doen met mijn haar. Niets staat leuk, niets blijft zitten, niets is passend. Ik kan maar niets vinden waarvan ik denk: “Ja, gaaf!”.
 
Krullen zijn een drama, maar steil haar past dan weer totaal niet bij mijn gezicht… Nog ideeën?

 
Antwoord: Als ik zo je relaas lees, dan zou ik toch adviseren om echt de krullen in je haar te laten. Er bestaan verschillende producten die de krul verstevigen. Deze producten pas je toe op handdoekdroog haar en kan je daarna op natuurlijke wijze laten drogen of met de föhn voorzichtig droog blazen.
 
Aangezien je zegt dat je niet erg veel haar hebt, zou het mooi kunnen zijn om het in lagen te knippen, zodat je meer volume krijgt. Verder is een goede verzorging heel belangrijk als je krullend haar hebt! Dan bekom je dat het haar er gezond en glanzend uitziet. Uiteraard doet het voorkomen ook veel!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over krullend haar